Gözler kabinede? Masada Temmuz ücret zamları, Kurban Bayramı tatili ve ekonomik gelişmeler var

Gözler kabinede? Masada Temmuz ücret zamları, Kurban Bayramı tatili ve ekonomik gelişmeler var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak mı? Kabinenin Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında ara zam, enflasyon, fahiş fiyat artışları, Kurban Bayramı tatili, NATO zirvesi gibi konu başlıkları ile toplanması bekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün ekonomi gündemiyle toplanacak. Milyonları ilgilendiren önemli konu başlıklarıyla toplanacak kabinede, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı ve ve bayram tatilinin 9. güne çıkarılıp çıkarılmayacağı kesinlik kazanacak. Toplantıda emekli ve memura ek zam, enflasyonla mücadele ve kritik NATO zirvesi konuları da masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bayram tatili ve ekonomi gündemiyle toplanıyor. Beştepe'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda, gündemdeki konular değerlendirilecek. Toplantının 14.00 itibariyle başlaması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Kabine Toplantısı'nda asgari ücrette ara zam yapılıp yapılmayacağının kesinlik kazanması bekleniyor. Taraflarla görüşmelerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, konuya ilişkin Kabine'ye bir sunum yapması bekleniyor. Eğer asgari ücretliye ara zam kararı çıkarsa Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yapılacak zam oranı netlik kazanacak.

MEMUR VE EMEKLİYE EK ZAM VAR MI?

Enflasyon oranında fark alacak memur ve emeklilere, ek zam yapılıp yapılmaması konusunun da toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor. Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyelerine zam beklentisi sürürken, 'bayram ikramiyeleri ne kadar artacak?' merakla bekleniyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜNE ÇIKACAK MI?

Kabine'de Kurban bayramı tatilinin süresi de ele alınacak. Kurban Bayramı'nın arefe günü 8 Temmuz. Bayram, 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp, 12 Temmuz Salı günü sona eriyor. Aynı hafta Cuma günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla resmi tatil. 15 Temmuz arasında kalan 2 günde memurların idari izinli sayılıp sayılmayacağı merak ediliyor. Bu nedenle "Bayram tatili dokuz güne çıkar mı?" sorusu da çalışanların gündemide.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI

Kabine toplantısında enflasyonla mücadele ve fahiş fiyat artışları da masada olacak. Nihai karar yarın gerçekleştirilecek Kabine toplantısında verilecek. Kararı toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurması bekleniyor.

KRİTİK NATO zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalabalık bir ekiple katılacağı NATO zirvesi öncesinde yapılan hazırlıklar da masada olacak. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği konusunda Türkiye'nin beklentilerine vereceği karşılık masaya yatırılacakken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.