"Gösteriye meraktan katıldım"

"Gösteriye meraktan katıldım"

İzinsiz gösteriye katıldığı ve silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla hakkında 29 yıl hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı- Tutuklu sanık, "Görüntüde boynumda görünen açık renkli şey şal veya başka bir şey değil, montumun kapü

ADANA (AA) - Adana'da katıldığı izinsiz gösterinin ardından tutuklanan, silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma ve nakletme" suçlarından 29 yıla kadar hapis cezası istenen sanık M.A. (28) ve avukatı katıldı.

Sanık M.A, evin damında mangal yaparken gürültü duyduğunu ve merak ederek gidip baktığını söyledi.

Annesinin "gitme" dediğini ifade eden M.A, kendisini şöyle savundu:

"Ben yine de bir bakıp geleceğim' diyerek aşağıya indim. 300 metre ileride seslerin geldiği yere gittim. Bir grup ateş yakıyordu, bazılarının yüzü maskeliydi. Şahısların yanına vardıktan 1-2 dakika sonra polisler geldi. O esnada psikopat tarzda maskeli kişiler diğerlerine ‘Taş toplayın’ dedi. Ben de yerden aldığım taşı yanımda bulunan çocuğa verdim, ben polise taş atmadım. Göstericiler taş ve molotofkokteyli attı. Korkup evime doğru gitmeye çalıştım. O sırada polis müdahale etti. Gruptakiler yanımdan kaçmaya başladı, bana da kaçmamı söylediler. Bir şey yapmadığım için başlangıçta kaçmak istemedim.

Akrep aracı üzerime doğru gelince ani refleksle kaçmaya başladım. Ateş ettiler, iki sokak ileride durdum. Yanıma gelen polisler 'Niye kaçıyorsun?' diyerek dipçikle vurdu, arabanın arkasına attılar. Bu olay başıma meraktan geldi. Suçlamayı kabul etmiyorum."

Görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu kabul eden M.A, "Görüntüde boynumda görünen açık renkli şey şal veya başka bir şey değil, montumun kapüşonudur. Grip olduğum için ağzımı ve burnumu kapatmıştım, pişmanım" diyerek beraatını istedi.

Mahkeme başkanının neden göstericilerin yanına gittiğini sorması üzerine M.A., "Ben sadece meraktan grubun yanına gittim, keşke gitmeseydim" diye cevap verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Terör örgütü PKK yandaşlarının sosyal paylaşım sitelerinde yaptıkları çağrı üzerine 31 Ocak’ta Gülbahçesi Mahallesi'nde izinsiz gösteri düzenleyen 70-80 kişilik grup, yolu parke taşlarıyla trafiğe kapatıp, olay yerine gelen polislere molotofkokteyli ve taş atmış, müdahalenin ardından kaçan göstericilerden M.A. yakalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :