Görme özürlülerden müzik ziyafeti

Görme özürlülerden müzik ziyafeti

İl il dolaşarak konser veren ve 15 yılda Türkiye’yi ikinci kez dolaşan Görme Özürlüler Müzik Ekibi, Kayalıpark’ta halka konser verdi. Gün boyu devam eden konserde vatandaş, yardım kutusuna para atarak özürlülere destek verdi.

Görme özürlü bir gurup, 15 yıldır ekmek paralarını il il dolaşarak verdikleri mini konserlerle kazanıyor. Türkiye’yi iki kez dolaşan Görme Özürlüler Müzik Ekibi, valilik ve belediyeden gerekli izni aldıktan sonra halkın kalabalık olduğu bölgelerde gün boyu konser veriyor. Konseri dinleyen vatandaşlar ise gönlünden kopan yardımı sandığa bırakıyor. Fatma Özdemir’in piyano çaldığı, Süleyman Demirci’nin ise şarkı söylediği ekip, dinleyenlerin isteklerini de yerine getiriyor. Görme engelli insanların dilenmeden hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını nasıl sürdürdüğünü göstermek için yola çıktıklarını belirten ama sanatçı Süleyman Demirci, “Yıllardır ekmek parası kazanmak için Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz. Biz kesinlikle dilenmiyoruz. Sadece sanatımızın karşılığını alarak karnımızı doyurmanın telaşındayız. Ünlü sanatçı Metin Şentürk ile 8 yıl sokaklarda beraber çalıştık. Metin’in şansı ve plakçıların desteği ile star oldu. Biz hala il il gezmeye devam ediyoruz. Bizlere destek veren Konya halkına çok teşekkür ediyorum” dedi. Özürlü insanların da toplumun bir parçası olduğunu kaydeden Demirci, “Kimseden zorla para istemiyoruz. Valilikten ve belediyeden izin aldıktan sonra halka konser veriyoruz. Vermiş olduğumuz konser sonrası isteyen sandığa para atıyor, istemeyen atmıyor. Bizde ekmeğimizi böyle çıkarıyoruz. Bize sahip çıksınlar” şeklinde konuştu.


Öte yandan Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği, Kayalıpark’ta konser veren Görme Özürlüler Müzik Ekibi’nin modern dilenciler olduğunu iddia etti. Dernek yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: Konyamız’da şu günlerde Kayalıpark mevkiinde görme engelli müzik grubu olarak adlandırılan grup kendi engellerini kullanmak suretiyle Konya halkının temiz duygularının istismar etmekte ve modern dilencilik yapmaktadır. Mustafa Varol, Memleket