Görme Engelliler Futbol Turnuvası

Görme Engelliler Futbol Turnuvası

Türkiye'deki uluslararası katılımla ilk kez gerçekleştirilen turnuvada, Türk takımı Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü birinci oldu

İZMİR (AA) - Türkiye'de uluslararası katılımla ilk kez düzenlenen Görme Engelliler Futbol Turnuvası'nda, Denizli Görme Engelli Spor Kulübü birinciliği elde etti.

İzmir Çağdaş Görmeyenler Spor Kulübü, Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü ve Almanya Görme Engelliler Futbol Ligi'nde mücadele eden St.Pauli takımlarının katıldığı turnuva Buca Spor Kulübü Kaynaklar Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Turnuvada her iki maçta da rakiplerini yenme başarısını gösteren Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü şampiyon oldu.

İzmir Çağdaş Görmeyenler Spor Kulübü Başkanı Ercüment Ekrem Davran, turnuvanın ardından yaptığı açıklamada, görme engelliler için sporun ayrı bir önemi bulunduğunu, spor yaptıkça öz güvenlerinin arttığını ve kendilerini ispat ettiklerini belirtti.

Şampiyon olan Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncusu Celal Çoban ise futbolcuların çok iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "Elimizden geleni yaptık. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum. Engelli sporuna daha fazla destek bekliyoruz. Belediyeler ve basın daha çok destek versin." şeklinde konuştu.

İzmir Çağdaş Görmeyenler Spor Kulübü oyuncusu Hasan Şatay da, uluslararası katılımın olduğu bir turnuvanın Türkiye'de ilk kez düzenlendiğine dikkati çekti.

Şatay, görme engelli olarak gören birine gol atmanın kendisinde oluşturduğu hissin sorulması üzerine "Bizim gören birine gol atmamız ne kadar zorsa onların da kaleciliği çok zor." yanıtını verdi.

St.Pauli'nin Türk oyuncusu Serdal Çelebi, 4 gündür kamp yaptıkları için yorgun olduklarını ve bu durumun performanslarına yansıdığını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :