Görme engelli öğretmenin sınıfta habersiz görüntülenmesi

Görme engelli öğretmenin sınıfta habersiz görüntülenmesi

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki ilkokulda görev yapan görme engelli öğretmenin sınıfta habersiz çekilen görüntülerinin internette yayınlanması üzerine inceleme başlatıldı - Velilerin "sınıfta verimli ders yapılamadığı" iddiasının yanı sıra gizli çekim yap

İZMİR (AA) - Karabağlar ilçesindeki Duğrallar İlkokulunda görevli görme engelli İngilizce öğretmeni Reyhan Arısoy Levent'in ders sırasında habersiz çekilen görüntülerinin internette yayınlanması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce inceleme başlatıldı.

İnceleme sırasında velilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdikleri dilekçeyle öne sürdükleri "sınıfta verimli ders yapılamadığı" iddiasının yanı sıra gizli çekimi yaparak internette paylaşan kişinin kimliği araştırılacak.

Alınan bilgiye göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçeyle başvuran bazı veliler, "Öğretmenin engelinden dolayı derste verimli olamadığını, öğrencilerin sınıftan habersizce çıkabildiğini, bu durumun güvenlik zaafiyeti oluşturduğunu" iddia ederek, öğretmenin değiştirilmesini talep etti.

Daha sonra bir velinin bu iddiaları kanıtlamak için sınıfa habersiz girerek Levent'i ders sırasında görüntülediği ve bunları internette paylaştığı ileri sürüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de velilerin iddiası ve izinsiz çekim yapan kişinin kimliğinin araştırılması için inceleme başlattı.

Reyhan Arısoy Levent'in, yüzde 85 oranında görme kaybı bulunduğu, 17 yıldır mesleğini yaptığı öğrenildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :