Görme engelli öğrenci "Siyer-i Nebi" yarışması için ter döktü

Görme engelli öğrenci "Siyer-i Nebi" yarışması için ter döktü

EDİRNE (AA) - Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) Türkiye genelinde düzenlediği "Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" kapsamında Edirne'de...

EDİRNE (AA) - Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) Türkiye genelinde düzenlediği "Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" kapsamında Edirne'de yapılan sınavda, 17 yaşındaki görme engelli öğrenci Can Ertek azmiyle örnek oldu.

Edirne Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı sınavda ter döken Ertek, soruları gözetmen eşliğinde yanıtladı.

Ertek, sınavının iyi geçtiğini ve soruları kolay bulduğunu dile getirerek, Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan sınavda dereceye girerse mutlu olacağını belirtti.

Engellilerin, sağlıklı bireyler gibi meslek sahibi olması için eğitimlerini aksatmadan tamamlaması gerektiğini anlatan Ertek, "Okulumda öğretmenlerim ve arkadaşlarım, çevremde ise ailem ve arkadaşlarım bana her zaman destek oluyor. Hayalimdeki mesleği yapmak için bize imkan verilen sınavların hepsine giriyorum. İleride sanatla ilgilenmek istiyorum." diye konuştu.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş de 4 yıldır düzenledikleri sınavın gelenekselleştiğini söyledi.

Türkiye genelinde yaklaşık 450 bin, Edirne ve ilçelerinde ise 2 bin 500 öğrencinin sınava girdiğini ifade eden İriş, "Sınava giren görme engelli öğrencimiz herkese örnek olacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

İriş, sınav sonuçlarının 31 Aralık'ta açıklanacağını kaydetti.

Yarışmada dereceye giren Türkiye birinci, ikinci ve üçüncülerine altın, Edirne'de dereceye girenlere ise çeşitli hediyeler verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler