Görme engeli birinciliğe engel olmadı

Görme engeli birinciliğe engel olmadı

Konya'da düzenlenen ve 12 bin öğrencinin katıldığı siyer yarışmasında görme engelli Mehmet Akif Arıkan, tüm soruları doğru cevaplayarak umre ödülü kazandı- Okuluna devam ederken hafızlık eğitimini de tamamlayan Arıkan:- "Bana bu imkanı sağlayan herkese ço

Konya'da Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneğince düzenlenen siyer yarışmasında görme engelli Mehmet Akif Arıkan, tüm soruları doğru cevaplayarak umre ödülü kazandı.

Ailesinin desteğiyle siyer yarışmasına hazırlanan 15 yaşındaki Arıkan, 60 soruya da doğru cevap vererek 12 bin öğrenci arasında birinci oldu.

Okulunun yanı sıra hafızlık eğitimine de devam eden ve 3 yılda hafız olan Arıkan, öğrenme azmiyle görme engellilere örnek oluyor.

Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kutsal topraklara gitmeyi çok istediği için yarışmaya katılmaya karar verdiğini söyledi.

Yarışmaya hazırlanırken, ailesinin desteğini her zaman yanında hissettiğini belirten Arıkan, "Ailemin desteği ve Allah'ın yardımı ile umre ödülünü kazandım, çok mutluyum. Bana bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Kabe'ye dokunmayı çok istiyorum. Kur'an-ı Kerim'in indiği toprakları merak ediyorum." dedi.

Başarılı olabilmek için çok çalıştığını aktaran Arıkan, şöyle dedi:

"Babam her akşam, yarışma için verilen siyer kitabından bir bölümü bana okudu. Daha sonra kitabın tamamını telefona aktardık, bir kez de telefondan dinledim. Her gün babamın kitaptan sorduğu soruları cevapladım. Babam, altını çizdiği önemli yerleri sınavdan önce son kez bana okudu. Planlı, programlı çalışarak birinci oldum."

"Rüyamda umreye gittiğimi gördüm"

Arıkan, yarışmadan bir hafta öncesine kadar çok umutlu olduğunu dile getirerek, "Bir hafta kala karamsarlığa düştüm. Kazanamayacağım düşüncesi baskın gelmeye başladı. Çalışmayı bıraktığım gün rüyamda umreye gittiğimi gördüm ve yeniden çalışmaya başladım." ifadelerini kullandı.

Görme engellilerin de birçok alanda başarılı olabileceğine dikkati çeken Arıkan, şunları söyledi:

"Eğer imkan sağlanırsa biz de diğer insanlar gibi birçok işi başarabiliriz. Görme engelli olsun veya olmasın herkese hatırlatmak istiyorum. Hayatımızda birçok konuya vakit ayırıyoruz. Peki Peygamberimizin hayatını öğrenmeye neden vakit ayırmıyoruz? İnsanlar Peygamberin hayatını öğrendikçe her zaman imtihanda olduklarını hatırlıyorlar."

"3 yılda hafız oldum"

Görme engelliler okulundaki eğitiminden kalan vakitlerde Kur'an kursuna gittiğini ifade eden Arıkan, "Görme engellilere hafızlık eğitimi almayı tavsiye ediyorum. Bizim zihnimiz ezber yapmaya daha elverişli. Görme engelli arkadaşlarım kendilerine güvensin. Başlarda, engelimden dolayı hafızlık yapamayacağımı düşünüyordum. İlk yıl biraz zorlandım. Ancak ilerledikçe daha kolaylaştı ve 3 yılda hafız oldum." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Akif'in babası Tekin Arıkan da oğlunun başarısından dolayı büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.

"Çoğu zaman bize örnek oluyor"

Engelli çocuk için ailedeki birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunun altını çizen Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazen bir ailede engelli çocuğun olması o aile için avantajdır. Biz bu durumu ailemizde yaşıyoruz. Mehmet Akif yaşantısı ile çoğu zaman bize örnek oluyor. Onunla gurur duyuyoruz. Kişileri engelli engelsiz olarak sınıflandırmak yerine, hayatta kendine engel çıkaran veya çıkarmayan diye nitelendirmek daha doğru olur."

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kalender de bu sene altıncısını düzenledikleri Siyer'i Nebi yarışmasına Konya ve ilçelerindeki 120 okuldan 12 bin ortaokul ve 6 bin ilkokul öğrencisinin katıldığını anlattı.

Kalender, dereceye giren 450 çocuğa ödül verdiklerini, bu sene görme engelli Mehmet Akif Arıkan'ın birinci olarak umre ödülünü kazanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini bildirdi.

Görme engeli birinciliğe engel olmadı

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :