Görevlendirme yapılan belediyeler

Görevlendirme yapılan belediyeler

Siirt Valisi Atik:- "Bizim farkımız yapmış olduğumuz hizmettir. Biz etnik siyaset yapmayacağız, yaraları kaşımayacağız, tamamen sizlere hizmet edeceğiz"- AK Parti Siirt Milletvekili Aktay:- "Bakın, herkes 'Kandil' zannediyor ama Diyarbakır'da ayrı bir oli

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Ali Fuat Atik, belediyelerdeki görevlendirmelere ilişkin, "Bizim farkımız yapmış olduğumuz hizmettir. Biz etnik siyaset yapmayacağız, yaraları kaşımayacağız, tamamen sizlere hizmet edeceğiz." dedi.

Vali Atik, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ve İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ile görevlendirme yapılan Gökçebağ beldesini ziyaret etti.

Vali Atik, yaptığı konuşmada, devletin beldeye hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.

Atik, şunları kaydetti:

"Milletvekilimiz, başkanımız ve buradaki siyasetçilerimizle sizlere hizmet etmek için buradayız. Hak ettiğiniz yaşam standartlarına kavuşmanız için de Belediye Başkanımız Ceyhun Bey gece gündüz çalışıyor. Biz de ona destek olacağız. Bizim farkımız yapmış olduğumuz hizmettir. Biz etnik siyaset yapmayacağız, yaraları kaşımayacağız, tamamen sizlere hizmet edeceğiz. Bizim amacımız budur."

- "Diyarbakır'da ayrı bir oligarşi, mafya oluşmuştu"

Milletvekili Aktay da belediyelere görevlendirme yapılmasıyla Siirt ve Gökçebağ halkının hak ettiği hizmetlere kavuşmaya başladığını belirtti.

Siyasiler olarak hizmet için bölgeye para gönderdiklerini ifade eden Aktay, "Bu para nereye gidiyor? Her sene bütçesinin takır takır mücadelesini vererek, Meclis'ten geçirerek Siirt'e gelmesi gereken İller Bankası, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı üzerinden gelmesi gereken bütün paraları temin ediyoruz, gönderiyoruz da. Siirt, Gökçebağ, Baykan'a da getiriyoruz. Siirt'in bütün köylerine de getiriyoruz ama bu paralar nereye gidiyor?" diye sordu.

Aktay, bölgeye gönderilen paranın neden hizmet olarak dönmediğiyle ilgili hayıflanıp durduklarını, bunun sebebinin ise belli olduğunu söyledi.

DBP'li belediyelerin parayı hizmete dönüştürmediğine işaret eden Aktay, şunları dile getirdi:

"Kendilerine gönderilen parayı, millete hizmet olarak göndereceklerine ya Kandil'e ya Diyarbakır'a... Bakın, herkes 'Kandil' zannediyor ama Diyarbakır'da ayrı bir oligarşi, mafya oluşmuştu. Belediyeler üzerinden gelen paraların hepsini alıp el koyuyordu ve memlekete bir kuruş bile vermiyordu. Onun için size hizmet gelmiyordu. Devlet mecbur kaldı, kayyumları atadı. Kayyumları atadığı günden itibaren Allah'a şükürler olsun, gül gibi Ceyhun Başkanımız hepinizle bir bütün oldu. Sizin bir evladınız gibi bu beldemize, ilimize Sayın Valimizin güçlü desteği ve yönlendirmesiyle şehrimize gereken hizmetleri en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyor."

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın da devletin imkanlarıyla Gökçebağ beldesine hizmet ettiklerini anlattı.

Belediyeye ait bir santimetrekare araziyi dahi satmadan bugüne kadar yatırım yaptıklarını belirten Taşkın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle burada güzel yatırımlar gerçekleşiyor. Bu beldenin hak ettiği hizmetlerdir. İlk defa sıcak asfalta kavuştuk. Önümüzdeki sene birtakım eksiklikler varsa onlar da tamamen giderilecek, şehir merkezindeki yollar da yapılacaktır. Beş dönüm arazi üzerine bir park yaptık ve bitirdik. Halkımız bundan istifade ediyor." ifadelerini kullandı.

Vali Atik ve beraberindekiler, beldede yürütülen çalışmaları incelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :