Görevlendirme yapılan belediyeler

Görevlendirme yapılan belediyeler

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, 40 öğrenci ile 5 öğretmeni Kapadokya'ya gönderdi

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda başarılı olan 40 öğrenciyi Kapadokya gezisine gönderdi.

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Fırat Kültür Evi önünden öğrenci ve öğretmenleri, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mustafa Kılıç ve aileleri uğurladı.

Yola çıkmadan önce öğrenciler tarafından halk oyunları ve dans gösterisi yapıldı.

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik, Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç'ın talimatıyla bu tür kültürel etkinlikleri yaptıklarını söyledi.

Çelik, bilgi evlerinden hizmet alan öğrencileri ülkenin çeşitli turistik ve kültürel özellikleri olan illere gönderdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu gezide TEOG'da başarı gösteren 40 öğrencimizi Kapadokya'ya göndererek ödüllendirdik. Onlarla 5 öğretmen de gitti. Yaz boyu farklı alanlarda başarı gösteren öğrencilerimizi, şehit ve gazi çocuklarımızı ve annelerimizi, engelli öğrencilerimizi ülkemizin çeşitli bölgelerine göndereceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :