Görevlendirme yapılan belediyeden temizlik seferberliği

Görevlendirme yapılan belediyeden temizlik seferberliği

Mardin Büyükşehir Belediyesince, toplu ulaşım, çöp toplama ve cenaze araçları ile morglar dezenfekte ediliyor

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince il genelinde toplu taşıma, çöp toplama ve cenaze nakil araçları ile morgların dezenfekte ve temizliği yapılıyor.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman'ın talimatları doğrultusunda çalışmaları il geneline yayan ekipler, toplu ulaşım, çöp toplama ve cenaze araçlarını haftada bir gün, morgları da ayda bir gün dezenfekte edecek çalışmayı başlattı.

Kızıltepe ilçesinde çöp toplama rampalarında yapılan çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı Şube Müdürü Cengiz Öztürk, AA muhabirine, kent genelinde temizlik ve dezenfekte seferberliği başlattıklarını, bu çalışmayla steril bir ortam yaratmak istediklerini söyledi.

İlk etapta toplu taşıma araçlarını dezenfekte ettiklerini bildiren Öztürk, şöyle konuştu:

"Çöp toplama araçlarını da steril ve hijyenik bir ortam sağlanabilmesi için dezenfekte ediyoruz. Ekiplerimiz dezenfekte çalışmalarını bitirdikten sonra araçları çalışma ortamlarına göndereceğiz. Bu çalışmayı periyodik hale getireceğiz. Her hafta bunu gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın salgın hastalıklarına karşı korunması için uygulamamızı sürdüreceğiz. Dezenfekte ve ilaçlamada insan sağlığına zarar vermeyen anti bakteriyel temizlik malzemeleri kullanıyoruz."

Vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik bir ortam yaratmak istediklerini vurgulayan Öztürk, yaklaşık 120 çöp toplama aracı, 40 toplu taşıma ve 12 cenaze taşıma aracının bulunduğunu, bu araçların hepsini dezenfekte ettiklerini bildirdi.

Cami ve hastanelerin morglarını da dezenfekte ettiklerini aktaran Öztürk, "Morglarımızı her ay dezenfekte edeceğiz. Bu çalışmayı bütün ilçelerimizde de gerçekleştiriyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :