Google Konya’yı anlık olarak takip ediyor: Şehirdeki yeni yol güzergâhları haritaya işlendi

Google Konya’yı anlık olarak takip ediyor: Şehirdeki yeni yol güzergâhları haritaya işlendi

Metaverse hazırlıklarının son sürat devam ettiği teknoloji dünyasında şehirlerin ve ülkelerin gelişimleri de teknoloji şirketlerinin radarında. Konya’daki son gelişmeler de artık Google’a anlık olarak yansıyor.

Teknolojide yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülen metaverse evresinin bir adım öncesinde şirketler de şehirler üzerinde uygulamalarını daha iyi hale getirebilmek için kendi içlerinde zamanı daraltmaya başladı. Artık şehirler ve popüler yerler anlık olarak işlenebiliyor.

KONYA’DAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Caddesi üzerinde bulunan kavşaklarda ve arterlerde yeni uygulamalar yapıldı. Şehir trafiğini rahatlatabilmek ve akıcılığı sağlamak için yapılan uygulama neticesinde Beşyol istikametinden Emniyet Kavşağı’na sola dönüşler yasaklandı. Dönüş yapmak isteyen sürücülerin Ali Ulvi Kurucu Caddesi’ni kullanarak U dönüşü yapması isteniyor.

Yine aynı kavşakta sağa yani Kahraman Caddesi’ne dönüşler kapatıldı. Bunun yerine yine Ali Ulvi Kurucu Caddesi’nden Şair Senihi Sokak ya da Kordon Sokak’tan dönüşlerin yapılması sağlandı.

Bölgedeki bir diğer gelişme de caddenin az ilerisinde bulunan süs havuzunun kaldırılarak sola dönüşlerin verilmesi oldu.

SÜRÜCÜLER ŞİKÂYETÇİYDİ AMA ALIŞTILAR

Yapılan bu uygulamaya alışmakta zorluk çeken sürücüler ilk günlerde şikâyet etseler de ilerleyen günlerde güzergâhı kullanan sürücüler alışmışa benziyor Bölgede trafik sürekli akıcı olarak işaretleniyor.

SİLLE’DE ÇALIŞMA VAR

Son gelen bilgilere göre tarihi Sille’de çalışma var. Sille Barajı istikametine giden yolda kaya ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Çalışma nedeniyle baraj yolu kapalı. Mahallenin üst kısımlarından baraja ulaşmak mümkün.

konya-guzergah.jpgsille-guzergah.jpg

SON GELİŞMELER ANLIK OLARAK HARİTAYA YANSIYOR

Google Haritalar’da Konya’daki son gelişmeler anlık olarak işlenmiş durumda. Ankara Caddesi’nden Kahraman Caddesi’ne dönüş girilmeyen yol olarak işaretlendi.

Yine Sille’de yapılan çalışma nedeniyle kapalı olan yol giriş yapılamayan yol olarak haritaya yansıdı. Özellikle sürücülerin çokça tercih ettiği Google Maps ve navigasyon uygulamaları bu bakımdan hayatı daha hızlı kolaylaştırabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.