Gönüllüler, terk edilen hayvanlara yiyecek bıraktı

Gönüllüler, terk edilen hayvanlara yiyecek bıraktı

Manisa'da yeni kurulan MAT üyesi gönüllülerce, Spil Dağı'na çıkan yol kenarına terk edilen ve açlıkla mücadele eden köpeklere yiyecek bırakıldı

MANİSA (AA) - Manisa'da yeni kurulan Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) üyeleri, yaklaşık 100 kilo kuru mama ve bayat ekmekleri, sahipsiz köpekler için Spil Dağı Milli Parkı'na çıkan yol kenarına bıraktı.

Spil Dağı Milli Parkı yolunda gerçekleştirilen etkinlikte MAT üyesi hayvanseverlerce getirilen mama ve ekmekler, Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Spil Dağı Milli Park Müdürü Mustafa Kandırmış ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Müdürü Uğur Bayil'e teslim edildi.

MAT derneği üyelerinden Hamdi Öklü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Spil Dağı'na telsizle haberleşme eğitim ve etkinliği için çıkarken yol kenarında açlıktan bitkin ve halsiz düşmüş köpekleri gördüklerini belirterek "Daha sonra gerekli mamaları toplayarak haftanın belirli günlerinde Spil Dağı üzerinde belirlediğimiz bazı noktalarda açlıkla mücadele eden köpeklerin daha sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri adına kuru mamaları dağıtma kampanyası başlattık. Bu projeyi sürekli hale getirmek istiyoruz." dedi.

Sahipsiz hayvanların beslenme ihtiyaçlarını doğadan zor karşıladığını ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil de sahipsiz sokak hayvanlarının insanların vereceği ilgi, sevgi, beslenme ve barınmaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Spil Dağı Milli Park Müdürü Mustafa Kandırmış ise MAT derneğinin başlattığı projeyi takdirle karşıladığını dile getirerek aynı hassasiyeti Spil Dağı Milli Parkı'ndaki yaban hayvanları için yapılacak olan yemleme çalışmalarında da göstermelerini istedi.

Kamp ve piknik için Spil Dağı'na gelenlerin kuru mama ya da yiyecek artıklarını uygun gördükleri yerlere bırakarak köpeklerin beslenmesine yardımcı olabileceğini aktaran MAT Dernek Başkanı Bahattin Özer, "Bizim buradaki amacımız reklam değil. Biz hayırsever insanların bu yardım kampanyasına katılması için bir farkındalık yaratmak istedik. Dernek olarak da bu işi yürütmeye karar verdik." diye konuştu.

Dernek üyeleri, yol boyunca köpeklere yem verdi ve bazı yavru köpekleri sevdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :