Gönüllü Hizmet Vakfından eğitime katkı

Gönüllü Hizmet Vakfından eğitime katkı

Gazianteplilerin kurduğu vakıf tarafından yaptırılan 35 derslikli ortaokulun açılışı Gaziantep Valisi Yerlikaya tarafından yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Gazianteplilerin kurduğu Gönüllü Hizmet Vakfınca yaptırılan 35 derslikli ortaokulun açılışı, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Merkez Şehitkamil ilçesi Fıstıklık Mahallesi'nde yaptırılan Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu Ortaokulunun açılışında konuşan Vali Yerlikaya, vakfın kurucuları Aysel Övücü, kayınpederi Abdullah Övücü, Mustafa Saffet Ciğerli ve İnal Aydınoğlu'na teşekkür etti.

Ahmet Övücü'ye de teşekkür eden Yerlikaya, artık yeni nesil okullar yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Önümüzdeki yıldan itibaren her türlü inşaat kalemleri tek tek tanımlanmış okullar yapıyoruz. Bu yeni nesil okullar daha pahalı. Biraz daha zaman alıyor ama şu anda inşaatı devam eden 4 bin 430 derslikli 212 okul inşaatımız sürüyor. Bunlar çok büyük projeler. Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımızın zamanının yüzde 95'ini milli eğitim yatırımlarına sarf ediyoruz. Öncelikle Gaziantepliler olarak devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyoruz.''

Gönüllü Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İnal Aydınoğlu da 58 yıldır İstanbul'da yaşadığını, ticaretle uğraştığı dönemde üniversiteyi bitirip evlendiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Bir tek gün Gaziantep'i unutmadım. İstanbul'daki Gazianteplileri bir araya getirmeye çalıştım. Ondan sonra bütün Türkiye'deki Gazianteplileri bir araya toplamaya çalışarak Gaziantepliler Federasyonunu kurduk. Hala Gaziantep'e hizmet edebilmek için çalışıyoruz. Ahmet Övücü benim yeğenim. Onu Gaziantep'te bir anaokulu yapmak üzere teşvik ettim."

Aydınoğlu, vakıfla kente bir ilkokul ve ardından bir ortaokul kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tüfekçi de bu eğitim öğretim yılında öğrenci alan 35 derslikli Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu Ortaokulunun mevcudunun 651 öğrenci olduğunu ve burada 28 öğretmenin görev yaptığını belirtti.

Daha sonra Vali Yerlikaya, Aydınoğlu ve Evren Ahmet Övücü'ye teşekkür belgesi verdi.

Okul Müdürü Mehmet Akcan, Okul Aile Birliği adına Aydınoğlu'na plaket verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :