Gönül gözüyle öğrencilerine müziği sevdiriyor

Gönül gözüyle öğrencilerine müziği sevdiriyor

İstanbul'da müzik öğretmenliği yapan görme engelli Emre Şahinalp çaldığı gitar ve piyano ile öğrencilerine sanat sevgisi aşılıyor- Şahinalp: "Benim müzik dersinde amacım çocuklara sanatı sevdirmek"

İSTANBUL - ÜNAL GÜNDOĞDU - Doğuştan görme engelli 8 yıllık müzik öğretmeni Emre Şahinalp, öğrencilerine müziği sevdirerek sanat sevgisi aşılıyor.

Üsküdar'daki Rasathane Ortaokulu'nda müzik öğretmeni olarak görev yapan Şahinalp, mesleğine tutkusuyla öğrencilerinin kalbini kazanırken, onlara şarkılar öğreterek, müziğe olan ilgilerini arttırmayı hedefliyor.

Öğrenciler ve öğretmen arkadaşlarıyla müzik etkinliklerinde yer alan Şahinalp, kabartma notalarla piyano çalmayı öğrendiğini belirterek, "24 Kasım Öğretmenler Günü'nü ikinci yaş günü olarak görüyorum." dedi.

İlkokul ve ortaokulu görme engelliler okulunda okuduğunu, liseden itibaren kendine enstrüman olarak gitarı seçtiğini anlatan Şahinalp, gitarın kendisi için altın bilezik olduğu belirterek, "Benim ana enstrümanım piyano, piyano üzerine yoğunlaştım. Liseden sonra Marmara Üniversitesinde müzik öğretmenliği bölümünü bitirdim ama gitar taşınabilir enstrüman olduğu için, çok işe yarıyor." diye konuştu.

Şahinalp, amacının çocuklara sanatı sevdirmek, onlara enstrümanı aşılamak, öğrencinin "Ben de yapabilirim" düşüncesini ortaya çıkarmak olduğunu kaydetti.

Şahinalp, şöyle konuştu:

"Ben öğrencilerimden çok memnunum, onlarla arkadaş olduk. Bir öğrencinin, ben sınıfa çıkarken bana yardımcı olması çok hoşuma gidiyor. 8 senedir bu işi yapıyorum. Yapmaya çalıştığım öğrencilere gitar eşliğinde şarkı öğretme. Piyanonun şüphesiz müzik dersinde çok önemli bir yeri var. Biz de kulaktan öğretim vardır. Kabartma notada harfler nota yerine geçiyor. Ben mesleğe başladığımda hiç olumsuz bir ortamla karşılaşmadım. Öğretmen arkadaşlar sağ olsunlar değer verdiler."

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü ikinci yaş günü olarak gördüğünü yineleyen Şahinalp, "Çok duygu verici bir şey. Gerek eşin dostun araması, gerek öğrencinin bizzat gelerek kutlaması. Ben öğretmenliğe başladığımdan beri 24 Kasım benim ikinci yaş günümdür." dedi.

6-A sınıfı öğrencisi Ekinsu Beribe de piyano çalmaya anaokulunda başladığını aktararak, "Piyano çalarak Emre öğretmenimle farklı etkinliklere katıldık. Böyle bir öğretmene sahip olmak gerçekten çok güzel bir duygu." dedi.

Şahipalp'ın meslektaşı müzik öğretmeni Ayşecik Uludağ da Şahinalp ile çalışmanın çok gurur verici olduğunu, yaptığı çalışmaları umut verici bulduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :