Gönül Dağı'nın 'Selami'si Konya'da! Eser ve Ezgi Eyüboğlu Çumralıları coşturdu

Gönül Dağı'nın 'Selami'si Konya'da! Eser ve Ezgi Eyüboğlu Çumralıları coşturdu

Gönül Dağı Dizisi'nin Selami Ferses karakteriyle sevilen oyuncusu Eser Eyüboğlu ve kız kardeşi Ezgi Eyüboğlu Konya'nın Çumra ilçesinin 96. yılı etkinliklerinde sahne aldı.

Çumra’nın ilçe oluşunun 96. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. TRT1 ekranlarının reyting rekorları kıran dizisi Gönül Dağı'nın Selami Ferses karakteriyle sevilen oyuncusu Eser Eyüboğlu ve kız kardeşi Ezgi Eyüboğlu da etkinliklerde bir konser verdi. Eyüboğlu kardeşler birbirinden hareketli şarkılarıyla Çumralıları coşturdu.

Konya'nın Çumra İlçe Belediyesi Çumra’nın ilçe oluşunun 96. yılına özel birçok etkinlik gerçekleştiriyor. Durmuş Ali Çalık Şehir Stadyumunda şöhretler karması futbol müsabakası ile başlayan etkinlikler, 26 Haziran Pazar akşamı saat 18.00’de Eser – Ezgi Eyüboğlu konseri, yerel sanatçıların olduğu konserler, Mehteran, folklor ve illüzyon gösterileri, Bubble ve kukla Showları ile devam etti. Çumra halkı unutulmaz bir gece yaşadı.

esee.jpg

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, "26 Haziran 1926’da ilçe statüsü kazanan Çumra bu yıl 96 yaşına giriyor. Geçmişi 9 bin yıl önce ilk yerleşik hayatın oluştuğu Çatalhöyük’e dayanan Çumra, tarihsel süreçte Selçuklu, Karamanoğlu ve Osmanlı dönemine ait önemli izler taşıyor. Çumra ilçesinin Çatalhöyük’ten günümüze; kentleşme, tarım ve hayvancılıkta 9 bin yıllık tecrübesi ile farklı medeniyetlere kılavuz olmuştur" dedi.

Başkan Candan şu ifadeleri kullandı: Medeniyetin tohumları 9 bin yıl önce Neolitik çağda Çatalhöyük’te atılmış, tarihin sıfır noktası olarak kabul edilmiş ve Çatalhöyük tarih boyunca gelişmiş medeniyetlere adeta bir kılavuz olmuş... İşte bütün değerleri ile ülkemizin göz bebeği güzel ilçemiz, Çatalhöyük'ün şehri Çumra geçmişi ile insanlık tarihinde çok önemli bir öneme sahip… Neolitik yaşamda insanların bilinen ilk toplu yaşadığı şehir olan Çumra'mız, tarımsal üretimde ülkemizde önemli bir konumda… Tarımsal üretim bu topraklarda filizlendi. Hem Konya’mız, hem de ülkemizin tahıl ambarı ve gıda üretim üssü noktasında olan Çumra tarım ve hayvancılık alanların verimliliği ile üretimdeki gücü, ihracat noktasında da en büyük referans olmuştur. Bu görkemli geçmişine dayanarak son yıllarda Çumra’mıza çağ atlatmaya yönelik girişimlerimizle birlikte Çumra Organize Sanayi Bölgemizde birçok gerçek yatırımcının olacağı ilçe istihdam yaratacak çalışmalar ile sanayileşme yolunda da ilçemizi ön plana çıkarmaya gayret gösteriyoruz.

Çumra’nın bugünleri Cennet Mekan Sultan Abdülhamit Han’ın emekleriyle şekillendi. Çumra’nın kuruluşunun temellerini atan Abdülhamit Han, o zamanın en büyük iki projesini Çumra’ya kazandırmıştır. Kurukafa Mehmet Efendi ve dönemin Konya Valisi Avlonyalı Ferit Paşa’nın da katkıları ile büyük sulama projeleri Çumra ovasında oluşturulmuş, bugünün ‘Mavi Rüya’ olarak adlandırılan Mavi Tünel Sulama Projesinin de temellerini oluşturmuştur. Cennet Mekan Sultan Abdülhamit Han’ın Çumra’mızda ki bir diğer hatırası Hicaz Demir Yolu Projesidir. Sultan Abdülhamit Han’ın emri ile 1894 yılında yapımına başlanan ve 1913 yılında bitirilen Hicaz demiryolunun yapımı esnasında Çumra´nın bulunduğu yere bir istasyon yapıldı ve bu bina Çumra´ya yapılan ilk bina oldu. Çarşamba Kanalı´nın açılarak, bataklıkların kurutulup ıslah edilmesi, Konya ovasının sulanması maksadıyla 1907-1914 yıllarında yapılan sulama tesislerinin işletme binaları da Çumra´ya inşa edildi.1926 yılına gelinceye kadar Çumra deyince bugünkü İçeriçumra Mahallemiz akla gelmekte idi. 26 Haziran 1926 tarihinde 877 Sayılı Kanunla Çumra İlçe merkezi haline getirildi.

1-001.jpg2.jpg

Resim

Çumra’nın ilçe oluşunun 96. yılı etkinlikleri kapsamında ilçe sporuna hizmet eden sporcular ile şöhretler karması futbol müsabakası gerçekleştirildi. Çumra Durmuş Ali Çalık İlçe Stadyumundaki mücadelenin başlama vuruşunu Çumra Belediye Başkanı Recep Candan yaptı. Turnuvada Çatalhüyük Çumra Belediyespor Kulüp Başkanı Gökhan Şahin de forma giydi.

Resim

Resim

Kaynak:Memleket

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.