Gönül Dağı Bu Hafta Yok
Türkiye'yi yasa boğan okul saldırısı sonrası TRT1 yayın akışını güncelledi. Gönül Dağı dizisinin yeni bölümü iptal edilirken yerine yabancı sinema filmleri dahil edildi.
Türkiye genelinde yaşanan okul saldırısı nedeniyle televizyon dünyası yas moduna geçti. TRT1, toplumsal hassasiyetleri gözeterek sevilen yapımlarının yayın tarihini erteleme kararı aldı. Daha önce Teşkilat ve Taşacak Bu Deniz dizileri için uygulanan erteleme kararına, Cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi olan Gönül Dağı da eklendi.
Gönül Dağı Yerine Ferdinand Ekranlarda
Normal şartlarda 18 Nisan Cumartesi akşamı yeni bölümüyle izleyici karşısına çıkması beklenen Gönül Dağı, son dakika kararıyla listeden çıkarıldı. Köprü Film imzalı dizinin yerine saat 20.00'de "Ferdinand" adlı yabancı sinema filmi yayınlandı. Dizinin hayranları, Anadolu hikayelerini konu alan yapımın yeni bölümünü ilerleyen haftalarda izleyebilecek.

TRT1 18 Nisan Güncel Yayın Akışı
Kanalın yaptığı değişiklikle birlikte akşam kuşağı tamamen yabancı sinema ve haber programlarına ayrıldı. İşte güncellenen program listesi:
19.00 – Ana Haber
20.00 – Ferdinand (Yabancı Sinema)
21.45 – Kartal Eddie (Yabancı Sinema)
23.30 – Pelin Çift ile Gündem Ötesi
01.05 – Cennetin Çocukları (Tekrar)