Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Ebeveyn Köşesi Projesi"ni tanıttı

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Ebeveyn Köşesi Projesi"ni tanıttı

ANKARA (AA) - Gölbaşı'nda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Erasmus projeleri kapsamında yürütülen Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık projelerinden...

ANKARA (AA) - Gölbaşı'nda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Erasmus projeleri kapsamında yürütülen Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık projelerinden biri olan Ebeveyn Köşesi Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Gölbaşı Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, proje hakkında bilgi verdi.

Projenin öğretmenlere ve ailelere yönelik eğitimler içerdiğini ifade eden Gürbüz, "Öncelikle okul ve ebeveyn işbirliği ile ilgili faydalı ve iyi uygulama örneklerinin Avrupa çapında analizini yapmayı, daha sonra çocukların aileleri ile eğitim ve işbirliği için stratejileri birleştirerek 'Ebeveyn Köşesi' isimli yeni bir çalışma oluşturulacak." dedi.

Gürbüz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu proje öğretmenlerin görevlerini benimsemelerinde yardımcı olacaktır. Polonya, Bulgaristan, Slovenya, Bosna Hersek, İngiltere, Portekiz ve Türkiye’nin ortaklığıyla yürütülen proje için 36 aylık süre belirlendi.

Proje kapsamında belirlenen uygulama örnekleri 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak. 5 pilot okulda, 25'er öğretmene eğitim verilecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :