Gölbaşı "gazi" unvanı istiyor

Gölbaşı "gazi" unvanı istiyor

GÖLGİAD Başkanı Arif Küçük:"Darbenin merkezi Ankara, kalbi Gölbaşı’dır"

ANKARA (AA) - Gölbaşı Genç Girişimci ve İş Adamları Derneği (GÖLGİAD) Başkanı Arif Küçük, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin önlenmesindeki katkılarından dolayı ilçelerine “gazi” unvanı verilmesini istedi.

GÖLGİAD üyesi gençler Ankara'nın Gölbaşı ilçesinin giriş ve çıkış yollarına “Gazi Gölbaşı” pankartları astı. Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçelerine "gazi" unvanı verilmesi için kampanya başlattıklarını söyledi.

"15 Temmuz darbe girişiminin merkezi Ankara, kalbi Gölbaşı’dır." diyen Küçük, şunları kaydetti:

"Gölbaşı, çok kritik bir konuma sahip. Darbe gecesi 50’nin üzerinde şehit verdik. Özel Kuvvetler Komutanlığı, Özel Harekat, TÜRKSAT, TRT gibi kurumlar Gölbaşı havzamızın içinde kalmaktadır. Bu noktalar darbe teşebbüsünün püskürtülmesiyle ilgili en kritik noktalar olmuştur. TÜRKSAT, Cumhurbaşkanımızın halka seslenebilmesi için çok önemli bir noktaydı. Özel Kuvvetler'de şehidimiz Ömer Halisdemir’in tavrı ve duruşuyla bu darbe püskürtülmüştür. Bunun yanı sıra Özel Harekat’taki 50’nin üstünde şehidimiz de çok acı bir durum ortaya çıkarmıştır. İnsanların yerleşim bölgelerine çok yakın olan Özel Harekat’ta insanlar bu darbe kalkışmasını iliklerine kadar hissetmiştir.”

Gölbaşı’nın “gazi” unvanını hak ettiğini savunan Küçük, ilçenin önemli noktalarına “Gazi Gölbaşı” pankartları asarak bu şekilde seslerini duyurmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kazan ilçesine gösterilen hassasiyetin Gölbaşı’na da gösterilmesi gerektiğini anlatan Küçük, şöyle konuştu:

“Gelinen noktada bazı siyasi partilerin meclis gündemine taşıdığı Kazan’a 'kahraman' unvanı verilmesinden sonra, bu unvanı ziyadesiyle hak eden ve bunu bir taltif olarak değil, gerçekten hak ettiği için Gölbaşı’na gazilik unvanı verilmesi konusunda sosyal medya hesaplarımız üzerinden ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber bir çalışma başlattık. Bunun için Gölbaşı’nın giriş ve çıkışlarına, önemli noktalara 'Gazi Gölbaşı' yazılı tabelalarımızı astık. Biz, devlet büyüklerimizden bu noktada hassasiyet bekliyoruz. Kazan’a gösterilen hassasiyetin bu acıları kalbinin en derinlerinde yaşayan Gölbaşı halkı için de istiyoruz. Biz, 'Gazi Gölbaşı' için elimizden geleni yapacağız. Takdir reis-i cumhurumuzundur, takdir meclisimizindir, takdir siyasi büyüklerimizindir. Atalarımızın da dediği gibi ‘yiğit namıyla anılır’. Gölbaşımız gibi yiğit bir ilçemize de gazi unvanı çok yakışacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :