Göl Geri Döndü! Balıkçılar Sahile Koştu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde kuraklıkla yüzlerce metre çekilen Beyşehir Gölü suları, son yağışların ardından yeniden yükselmeye başladı. Kıyılarda su kuşları ve olta balıkçıları yeniden görülmeye başlandı.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşanan kuraklık nedeniyle kıyıdan yüzlerce metre çekilen Beyşehir Gölü, son dönemde etkili olan yağışlarla birlikte yeniden yükselişe geçti. Göl kıyısındaki hareketlilik, hem ilçe halkını hem de balıkçıları sevindirdi.

aw647864-01.jpg

Sular Kıyıyla Yeniden Buluştu

Göl kıyısındaki yeni köprü mevkisinde su seviyesinin artmasıyla birlikte, uzun süredir kurak görüntülerin hakim olduğu alanlar yeniden suyla kaplandı. Özellikle Eşrefoğlu Köprüsü çevresinde suların kıyıya kadar ulaşması dikkat çekti.

Kıyı şeridinde yeniden yüzmeye başlayan su kuşları, bölgedeki toparlanmanın en somut göstergelerinden biri oldu. Doğaseverler, gölde oluşan bu canlanmayı umut verici olarak değerlendirdi.

aw647864-02.jpg

Balıkçılar Sezonu Yeniden Açtı

Suların yükselmesiyle birlikte en büyük mutluluğu ise uzun süredir av yapamayan olta balıkçıları yaşadı. Yediden yetmişe çok sayıda balık tutkunu sahile akın etti.

Kimi vatandaşlar kıyıdan oltasını tatlı sulara bırakırken, kimileri de balıkçı tekneleri ve yatlardan avlanmayı tercih etti. Gölde yeniden hareketlilik başlaması, ilçe ekonomisine de olumlu yansıdı.

Emekli olta tutkunu Mehmet Kırgın, geçen yıldan bu yana aynı noktalarda su olmadığı için av yapamadıklarını belirterek, yağışlarla birlikte sezonu yeniden açtıklarını söyledi.

Kırgın, “Olta avcılığı bir tutku. Suyu yeniden görmek hepimizi mutlu etti. Şimdi herkes siftah peşinde” dedi. Özellikle Çin çapağı başta olmak üzere farklı türlerin yakalanmaya başladığını ifade etti.

aw647864-05.jpg

Kalıcı Toparlanma İçin Kar Yağışı Şart

Göl seviyesindeki yükselişin umut verdiğini belirten Kırgın, kalıcı bir toparlanma için kar yağışının önemine dikkat çekti.

Kar şart. Yavaş yavaş eriyip suyunu bırakmalı. Kar yağışları bu yıl da buralarda çok yeterli değil ama yine de şükrediyoruz” diyen Kırgın, gölün geleceği açısından kış aylarının belirleyici olacağını vurguladı.

aw647864-06.jpg

Doğaya ve İlçe Halkına Moral Oldu

Kuraklık sürecinde zaman zaman endişe yaratan görüntülerin ardından Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükselmesi, hem doğaseverlere hem de balıkçılara moral verdi.

Yağışların devam etmesi halinde gölde daha dengeli bir su rejiminin oluşması bekleniyor. İlçe halkı ise gözünü önümüzdeki aylarda beklenen kar yağışlarına çevirmiş durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.