Göçmen çocuklardan Anadil Günü'nde kardeşlik vurgusu

Göçmen çocuklardan Anadil Günü'nde kardeşlik vurgusu

Konya'da bulunan yabancı uyruklu çocuklarla Türk çocuklarının kaynaşması amacıyla düzenlenen programda, çocuklar şiir ve enstrüman dinletileri ile gösteriler yaptılar.

Konya İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNFPA) birlikte yürüttüğü Avrupa Birliği İnsani Yardım Ofisi’nin (ECHO) finanse ettiği “Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Kapsamında Sosyal Hizmet Merkezlerinin Desteklemesi Projesi” Meram Sosyal Hizmet Merkezi ekibi 21 Şubat Anadil Günü nedeniyle Mevlana Kültür Merkezinde eğlenceli bir program düzenleyerek bir araya geldi.

Program, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Zeki Şen’in ve İl Göç İdaresi Müdürü Zeki Afşin Buzcu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında farklı dilleri öğrenmenin önemine vurgu yapan Buzcu, böyle faaliyetlerin gelişmişlik seviyemizi arttıracağına, uyumu ve iletişimi etkili kılacağına inandıklarını ifade etti.

dsc-0251.jpg

Programa katılan çocuklara MUYU eğitim seti, gençlere ise kişisel gelişim kitabı hediye etti. Etkinliklere katılan üniversiteli öğrencilere ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Zeki Şen tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

dsc-0283.jpg

Yabancı uyruklu çocuklarla Türk çocuklarının kaynaşması amacıyla Konya’da bulunan yabancı çocuklar kendi anadillerinde şiir ve enstrüman dinletileri yapıp, güzel gösterilerde bulundular.

dsc-0122.jpg

Kültürel kaynaşmaya neden olan bu güzel etkinlikte Büyükşehir Belediyesinin Tiyatro Ekibi, Anadolu Kafkasları Kültür Sanat ve Dans Topluluğu, Uluslararası Mevlana İHL öğrencilerinin oluşturduğu göçmen korosu da sahne aldı.

dsc-0186.jpg

Birçok farklı milletten çocuk ve gencin bulunduğu program kardeşlik vurgusuyla son buldu.

 

Kaynak:Memleket

Etiketler :