Glutensiz Yaşam Derneği'nden, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç’a ziyaret

Glutensiz Yaşam Derneği'nden, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç’a ziyaret

Glutensiz Yaşam Derneği yönetimi Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç’u ziyaret etti

Glutensiz Yaşam Derneği yönetimi İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç’u ziyaret etti. Dernek Başkanı Güngör Gökdağ, “Konya’da Çölyak ve Glutensiz Beslenme adına kurulmuş ve sağlıkçılardan oluşan bir derneğin büyük bir ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Derneğimizde, Çölyak hastaları ve yakınlarını bir araya getirmeyi, sosyal, kültürel alanda üyeler arasında birlik ve beraberliği sağlamayı, halk sağlığına katkı yapacak faaliyetler yürütmeyi, Çölyak hastalığını tanıtmayı, sorunlarını gündeme getirmeyi, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık politikaları doğrultusunda hareket ederek halk sağlığı ile ilgili faaliyet yürüten tüm devlet kurumları ve sağlıkla ilgili diğer derneklerle ortak faaliyetler yürütmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Derneğin bir sağlık derneği olduğunu vurgulayan Gökdağ, “Sağlık kurumları ve halk arasında bir köprü bağı kurarak kamu yararı ilk hedefimizdir. Bu nedenle de projelerimizde il sağlık müdürlüğü olarak sizinle de iş birliğinde içinde olmak büyük temennimizdir” dedi.

c7b483d6-a9bf-4626-be78-d9b2cb379843.jpg

Ziyarette Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Abdülkadir Baştürk, öğretim üyesi Dr. Meltem Gümüş ve Dyt. Elif Yıldırım da söz aldılar. “Bizler sağlıkçıyız bu işin mutfağındayız hasta beklentilerinin daha çok farkındayız ancak bazı durumlarda yetersiz kalma duygusu derneğe olan ihtiyacın gerekliliğini hissettiriyordu ve bu ihtiyaç bizim bir araya gelmemize vesile oldu. Derneğimizde diğer dernek yapılanmalarından farklı olarak hasta ve toplum dayanışması sağlıkçı bir grup tarafından projelerle, hekimler arası iş birliğiyle de desteklenecektir”  şeklinde konuştular.

Konya il sağlık müdürü Mehmet Koç, “Karşımızda böyle hassas bir konuda meslektaşlarımı ve akademisyenleri bir arada görmek bizi çok mutlu etti. Gerçekten baktığımızda bilinen ve sık görülen hastalıklarda bir araya gelinebiliyor, destekler daha fazla oluyor ancak fenilketonüri, otizm ve çölyak gibi daha nadir görülen durumlarda tanı alan kişilerin daha çok anlaşılmaya ve de maddi manevi desteğe ihtiyaçları oldukça yüksek oluyor. Bizde çalışmalarınızda diyetisyenlerimizi görevlendirerek sizi destekler ve elbette birlikte projeler yapmak isteriz” diye konuştu. Koç, derneğin ziyaretlerinden memnun kaldıklarını belirterek teşekkür etti. Başkan Gökdağ’ın hediyesini takdimiyle ziyaret sonlandırıldı.

 

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :