Giresun'da sonbahar renkleri büyülüyor

Giresun'da sonbahar renkleri büyülüyor

Tarihi evleri, doğasıyla ilgi gören Şebinkarahisar ilçesi, sonbahar renkleriyle doğa ve fotoğraf sanatı tutkunlarını ağırlıyor

GİRESUN (AA) - Sonbaharla birlikte sarı ve turuncu renklerinin en güzel tonlarına bürünen Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi, doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Tamzara Mahallesi, Çatalgöl ve Çağlayan Şelalesi ile ön plana çıkan Şebinkarahisar sonbaharda ayrı güzelliğe bürünüyor.

İlçeye gezi düzenleyen fotoğrafçılar, asırlık evleri ve dokumasıyla ön plana çıkan tarihi Tamzara Mahallesi'ne ilgi gösteriyor. Tarihi mahallenin bitki örtüsü, ziyaretçilerine seyrine doyumsuz manzaralar sunuyor.

Meryem Ana Manastırı yolu üzerinde yer alan Çatalgöl de çevresindeki ağaçlar ve göl üzerine düşen yapraklarla sonbaharın güzelliğini yansıtıyor.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi, otantik ve eşsiz güzellikleri barındıran ilçenin sonbahar renkleriyle ayrı güzellik kazandığını söyledi.

Yılancı, başta yörede "Bağlar" olarak adlandırılan Avutmuş Mahallesi olmak üzere Tamzara Mahallesi, Asarcık ve Başhasan köyleri, Kılıçkaya Barajı ile kentte bulunan otantik ve tarihi evlerin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Doğaseverler ile fotoğraf tutkunlarının oluşan eşsiz manzaraları görmek ve fotoğraflamak için ilçeye geldiğini ifade eden Yılancı, "Her mevsimin güzelliklerini yansıtan ilçemiz sonbaharın gelişiyle daha da güzel oluyor. Adeta kartpostallık görüntüler oluşmakta. Şebinkarahisar bu eşsiz manzaraları izlemek isteyenleri kendisine çekiyor. Bugünlerde yoğun olarak misafir ağırlıyoruz." diye konuştu.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :