Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yanıkoğlu:

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yanıkoğlu:

"Eylül boyunca inişli çıkışlı seyir izlemesini beklediğimiz fındık fiyatının ekim ayıyla rayına oturacağı ve serbest piyasada gerçek değerini bulacağı yönünde beklentimiz var"

GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, eylül boyunca inişli çıkışlı seyir izleyeceğini tahmin ettikleri fındık fiyatının, ekim ayıyla rayına oturmasını ve serbest piyasada gerçek değerini bulmasını beklediklerini söyledi.

Yanıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serbest piyasada geçen haftayı 15,50 lira seviyesinde kapatan fındık fiyatının yeni haftaya 13 liradan başladığını belirtti.

Hasadın yavaş yavaş sona erdiği Batı Karadeniz'deki fındığın da pazara inmeye başladığını ifade eden Yanıkoğlu, "Batı Karadeniz'de hasat yavaş yavaş sona eriyor. Hasat edilen fındıklar bu bölgede piyasaya girmeye başladı. Bu da bölgemizde yükselme eğilimindeki fiyata yansıdı. Şu anda pazardaki düşüşün bir nedeni de Batı Karadeniz'deki fındığın piyasaya girmesidir." dedi.

Eylül boyunca serbest piyasada inişli çıkışlı bir süreç beklediklerini aktaran Yanıkoğlu, şöyle konuştu:

"Rekoltenin az olması, ürün bulamayacağından çekinen sanayicinin de etkisiyle pazarda fındık fiyatı yükseldi. Bu normal bir durumdur. Eylül ayıyla birlikte pazara inen fındık miktarında biraz artış olur. Her yıl aynı süreç yaşandığı için fiyatlarda da dalgalanma yaşanır. Önümüzdeki eylül ayında da inişli çıkışlı süreç yaşanmasını bekliyoruz. Eylül boyunca inişli çıkışlı seyir izlemesini beklediğimiz fındık fiyatının ekim ayıyla rayına oturacağı ve serbest piyasada gerçek değerini bulacağı yönünde beklentimiz var."

Yanıkoğlu, fındık fiyatının üreticinin tavrına göre şekilleneceğine işaret ederek, "Üreticimize fiyat tavsiyesinde bulunmuyoruz, akıllarındaki fiyata göre hareket etsinler. Pazardaki fiyat ile kafalarındaki rakam uyuştuğunda ürünlerini değerlendirsinler." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :