Gine'de "Yeke Yeke" rüzgarı

Gine'de "Yeke Yeke" rüzgarı

Türkiye'nin Konakri Büyükelçiliğinde verilen resepsiyonda, Gine'nin dünyaca ünlü şarkıcısı Kante ve Gineli sanatçılar mini konser verdi

KONAKRİ (AA) - Türkiye'nin Konakri Büyükelçiliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Nur Sağman'ın ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde verilen resepsiyona, Gineli bazı bakanların yanı sıra üst düzey askeri yetkililer, diğer ülkelerin diplomatları ile siyaset ve iş camiasından çok sayıda davetli katıldı.

TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Türk iş adamları ile Gine’de yaşayan Türk vatandaşlarının da yer aldığı resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Türk yazarlarının tanıtıldığı bir standın da açıldığı resepsiyonda, Gine'nin dünyaca ünlü şarkıcısı Mory Kante, "Yeke Yeke" şarkısıyla geceye damga vurdu.

Mory Kante, Kerfalla Kante ve Sayon Bamba’nın yanı sıra Degg J Force 3 ve Soul Bang’s isimli ünlü gruplar da konuklar için şarkılar seslendirdi.

Büyükelçi Sağman, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Mart 2016'da Gine’ye gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında iki ülke arasındaki ilişkilerin büyük ivme kazandığını belirtti.

Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin Türkiye'yi farklı vesilelerle 1,5 yılda 6 defa ziyaret ettiğini hatırlatan Sağman, Gine’nin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) uzantısı eğitim kurumlarının Maarif Vakfı tarafından devralındığı ilk ülkeler arasında yer aldığını anımsattı.

Büyükelçi Sağman, Gine Cumhurbaşkanı Conde'ye FETÖ ile mücadelesinde Türkiye’ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :