Gine Devlet Başkanı Condé, Sudan'da

Gine Devlet Başkanı Condé, Sudan'da

Condé:- "Libya'da yaşananlara, Mali ve Nijer'deki isyancı hareketlere ve Nijerya'daki Boko Haram'a bakarsak Afrika'nın karşılaştığı sorunun yabancı müdahalesi olduğunu görürüz"

HARTUM (AA) - Afrika Birliği'nin dönem başkanı ve Gine Devlet Başkanı Alpha Condé, Afrika kıtasında yaşanan sorunlarda yabancı müdahalesi olduğunu söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere 3 günlük bir ziyaret kapsamında dün Sudan'a gelen Condé, başkent Hartum'daki Uluslararası Afrika Üniversitesi'nde öğrencilere verdiği konferansta, "Libya'da yaşananlara, Mali ve Nijer'deki isyancı hareketlere ve Nijerya'daki Boko Haram'a bakarsak Afrika'nın karşılaştığı sorunun, yabancı müdahalesi olduğunu görürüz." dedi.

Afrika Birliği'nin terör ve küresel ısınmayla mücadele ettiğini, Afrikalı gençlerin modern teknolojide ileri seviyeye ulaştığını belirten Condé, "Afrika teknolojik ilerlemeyle dünya ülkeleri arasındaki yerini geri kazandı." diye konuştu.

Condé, Afrika'nın özgür ve kararlarında bağımsız olması için ekonomik bağımsızlığını kazanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :