"Gıdada sıkı denetim vatandaşı rahatlatıyor"

"Gıdada sıkı denetim vatandaşı rahatlatıyor"

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve 11 ilçede gıda denetimi gerçekleştirdi - İl Müdürü Sarıkoca: "Ramazan ayı öncesinde, toplu iş yerlerimiz başta olmak kaydıyla, il ve ilçe çapında sıkı bir denetim yapıyoruz"- "Vatandaş

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürülüğü ekipleri, kent merkezi ve 11 ilçede gıda denetimi yaptı.

İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ve beraberindekiler, bir alışveriş merkezindeki markette yaptıkları denetimlerde, ürünlerin son kullanma tarihini, ambalajları, ürün tazeliklerini, et reyonlarını ve fırınları inceledi.

Sarıkoca, denetimin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların temiz ve hijyen gıdaya ulaşmasının en büyük hedefleri arasında olduğunu söyledi.

Üretimden tüketime kadar her alanda kontrollerinin bulunduğunu ve denetimlerin her zaman sıkı şekilde devam ettiğini vurgulayan Sarıkoca, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı öncesinde, toplu iş yerlerimiz başta olmak kaydıyla, il ve ilçe çapında sıkı bir denetim yapıyoruz. Bu denetimlerimizde neye dikkat ettiğimiz belli. Burada ambalajına dikkat ediyoruz, üretim tarihi, son kullanım tarihi, içerisinde böceklenme var mı yok mu, tazeliği var mı? Bunun gibi birçok kriteri denetliyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmalarıdır. Vatandaşlarımız böyle sıkı denetim yaptığımızı görünce, gıdaları daha rahat tüketmiş olacaklar."

Sarıkoca, bakanlığın Alo 174 hattı hakkında da bilgi vererek, "Tüketiciler alışveriş yaparken, kendi kafalarında bir soruyla bile karşılaştıklarında ya da gıdayla ilgili ne gibi aksaklık varsa burayı arayabilir. En kısa sürede ihtiyaç yerine ulaşıyoruz." diye konuştu.

İş yerlerine yönelik aylık, 6 aylık ve bir yıllık denetimleri olduğunu ifade eden Sarıkoca, denetimlerin gıdanın riskine göre değiştiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :