Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba:

"Sadece ve sadece toprağı su ile buluşturabilirsek Türkiye vallahi füze de yapmıştır, her şeyini yapmıştır. Çünkü 15-20 yılın sonrasının en büyük silahı gıdadır, tarımdır, hayvancılıktır"

TEKİRDAĞ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'de toprağın su ile buluşmasının önemine değinerek, "Sadece ve sadece toprağı su ile buluşturabilirsek Türkiye vallahi füze de yapmıştır, her şeyini yapmıştır. Çünkü 15-20 yılın sonrasının en büyük silahı gıdadır, tarımdır, hayvancılıktır." dedi.

Trakya İlleri Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Fakıbaba, her zaman çiftçinin, vatandaşın, halkın hizmetinde olacaklarını söyledi.

Gıda, hayvancılık ve tarımda yaşanan problemleri bildiklerini dile getiren Fakıbaba, 10 günden beri bu alanlardaki sorunlarla ilgilendiğini, tüm sorunları dinlediğini anlattı.

Fakıbaba, "Ben müthiş heyecan duyuyorum. Sanki yıllardır hayvancılık, gıda ve tarımla ilgilenen bir kardeşiniz gibi heyecanlanıyorum. Her şeyiniz olabilir, dünya sizin olabilir, Tekirdağ'ın hepsi sizindir ama yiyecek ekmeğiniz, sütünüz, gıdanız yoksa bir lokman ekmek için bütün Tekirdağ'ı verirsiniz." diye konuştu.

Gıda, tarım ve hayvancılığın insanlık ve dünyanın geleceği için çok önemli olduğuna işaret eden Fakıbaba, bu kapsamda doğru kararları, iyi bir planlama ile halkla birlikte vereceklerini bildirdi.


- "Toprağı su ile buluşturursak her şeyi yapmış oluruz"


Fakıbaba, toprağın sadece yüzde 4'ünün sulanabildiğini belirterek, "Biz bu yüzde 4'ü yüzde 50'ye, yüzde 80'lere çıkarmış olsak gerçekten müthiş bir olay. Bir taraftan Avrupa, bir taraftan 20 milyona dayanmış bir İstanbul. İşte size Tekirdağ'ın, Kırklareli'nin, Edirne'nin önemi." dedi.

Şanlıurfa'da bir milyon dönüm sulanabilir arazinin yüzde 30'unun sulanabildiğini kaydeden Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Sadece ve sadece toprağı su ile buluşturabilirsek Türkiye vallahi füze de yapmıştır, her şeyini yapmıştır. Çünkü 15-20 yılın sonrasının en büyük silahı gıdadır, tarımdır, hayvancılıktır. Bundan dolayı çok heyecanlıyım. Arkadaşlarla sabahlara kadar oturuyoruz, brifing alıyoruz. Şunu yaparsak nasıl olur, bunu yaparsak nasıl olur... Arkadaşlarımız, başkanlarımız, milletvekillerimiz koşturuyorlar."

Fakıbaba, üretimin öneminden değinerek, bu pozisyonda olan bir ülkenin et veya başka bir ürün ithal etmesinin kendisini üzdüğünü vurguladı.

Bunu hep beraber aşacaklarının belirten Fakıbaba, ortak akılla sıkıntıları çözeceklerini sözlerine ekledi.

İkinci kısmı basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'den gelen sektör temsilcileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :