Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

"Türkiye'nin esas tarihsel reformu, yeni bir anayasa ihtiyacıdır. Bu yeni anayasanın mutlak surette yapılması lazım"- "Tarım parsellerinin tamamını uydularla takip edebiliyoruz. Uydu fotoğraflarıyla her bir tarım parselinde ne yetişiyor, sulu mu, kuru mu,

ESKİŞEHİR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'nin esas tarihsel reformu, yeni bir anayasa ihtiyacıdır. Bu yeni anayasanın mutlak surette yapılması lazım" dedi.

Eker, partisinin Eskişehir İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarım sektörünü temel reformlarla dünyanın önemli ülkeleri arasına taşıdıklarını söyledi.

Türkiye'nin, tarım sektörünün üretim hasılası bakımından Avrupa ülkeleri arasında ilk sıraya yükseldiğini belirten Eker, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne, geçen mayıs ayında çıkarılan kanunla geçildiğini dile getirdi. Eker, şöyle devam etti:

"Tarım parsellerinin tamamını uydularla takip edebiliyoruz. Uydu fotoğraflarıyla her bir tarım parselinde ne yetişiyor, sulu mu, kuru mu, ekili mi, dikili mi, verimlilik durumu nedir, bütün bunları artık biliyoruz. Türkiye'de 32,5 milyon tarım parseli tespit edildi. Her bir parsel için, kaç dönüm olursa olsun, bir kimlik numarası var. Kimlik numarasını dijital ortama aktardık. O kimlik numarasını girdiğiniz zaman bilgisayara, parselin nerede olduğunu ve bütün özelliklerini biliyoruz."

- "Türkiye, meselelerini barış içinde çözme iradesini ortaya koydu"

Türkiye'nin, son 12 yılda çok büyük bir dönüşüm yaşadığını ve uluslararası alanda sözü dinlenen bir ülke olduğunu anlatan Eker, ilerleme kaydetmesinin bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirtti.

Eker, Türkiye'nin dünyada yaşanan zulümlere sessiz kalmadığını bildirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye, meselelerini barış içinde çözme iradesini ortaya koydu. Çözüm süreciyle de 76 milyon vatandaşımızın her birinin, etnik mensubiyeti ne olursa olsun, siyasi düşüncesi, 76 milyon insanın tamamının bir kardeş, aynı medeniyet değerleri çerçevesinde, birlikte yeni ve güzel bir gelecek inşa eden bir tasavvurun bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Türkiye'nin, meselesini çözmesini istemeyenler, içeride bunlar rahatsız olanlar, dışarıda da bunların bağlantısı olabilir. Bazen bunlar paralel örgütlenmeler veya dikey örgütlenmelerle birtakım komplolar, tuzaklar kurarlar, birtakım meseleleri saptırmak için teşebbüslerin içine girerler ama milletimizden aldığımız destek ve güçle bunların hepsini aşacağız."

Genel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Eker, "Türkiye'nin esas tarihsel reformu, yeni bir anayasa ihtiyacıdır. Bu yeni anayasanın mutlak surette yapılması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :