Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

"EXPO 2016 Antalya'da D-8'in bayrağını da görmek isteriz"

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya'da D-8 ülkelerinin bayrağını da görmek istediklerini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Çelik, D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi ile makamında görüştü.

Çelik, D-8 Genel Sekreteri Musavi'yi kabulünde, D-8'in kuruluşundan sonra dünyada önemli olayların cereyan ettiğini belirterek, özellikle 11 Eylül ile birlikte yeni bir dünya anlayışının ortaya çıktığını ve İslamofobinin arttığını kaydetti.

Bu siyasi gelişmelerin yanı sıra dünyada nüfusun artması ve tarım arazilerinin azalmasıyla birlikte 2 milyar insanın yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya olduğu bir sürecin yaşandığına dikkati çeken Çelik, dünya nüfusunun yüzde 14'ünü oluşturan D-8'in kuruluş amacına uygun olarak hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çelik, Bakanlık olarak D-8 ile uyumlu bir çalışma içerisinde her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek, "EXPO 2016 Antalya'da D-8'in de bayrağını görmek isteriz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye D8'in babalığını üstlenmiş durumunda"

D-8 Genel Sekreteri Musavi de Türkiye'nin son zamanlarda tarım konusunda ciddi gelişme kaydettiğini ifade ederek, "D-8'i Türkiye'nin bir çocuğu gibi görüyoruz. Dolayısıyla sizler bu oluşumun tabiri caizse 'babalığını' üstlenmiş durumdasınız. D-8 sizin için de üye ülkeler için de oldukça iyi bir pazar. Üye ülkelerin deneyimlerinize, yardımlarınıza ihtiyacı bulunmaktadır. Özellikle bu noktada Nijerya'nın yardıma ihtiyacı bulunuyor." ifadesini kullandı.

Musavi, Bakan Çelik'i, İslamabat'ta gerçekleştirilecek Tarım Bakanları toplantısına davet etti.

Bakan Çelik ayrıca Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Genel Sekreteri Raşit Pertev'i kabul etti. Yapılan görüşmede Pertev, IFAD’ın yürüttüğü çalışmalar hakkında Çelik'e bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :