Gıda ihracatçıları Japonya yolcusu

Gıda ihracatçıları Japonya yolcusu

Türk gıda ihracatçıları 36 firmayla Asya-Pasifik pazarının en büyük gıda fuarı "Foodex Japan 2017"ye katılacak

İZMİR (AA) - Türk gıda ihracatçıları, yıllık ortalama 60 milyar doların üzerinde gıda ithalatı yapan Japonya'da 7-10 Mart'ta düzenlenecek Asya-Pasifik pazarının en büyük gıda fuarı "Foodex Japan 2017"ye katılacak.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, Türk gıda ihracatçılarının Japon pazarına girişinde önemli yere sahip fuarda, Türk mutfağından örnekler sunulacak.

Türkiye'nin 36 firmayla katılacağı fuarda Türk mutfağından tarifler, ünlü Japon şef Masayuki Okuda'nın tarifleriyle yapılacak. Ayrıca Türk aşçılar tarafından hazırlanan özel menüler de konuklara ikram edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, 130 milyon nüfuslu Japonya'nın tarım ve gıda ürünleri ihtiyacının önemli bölümünü ithalat yoluyla karşıladığını, Türkiye'den geçen yıl bu ülkeye yapılan 95 bin ton ürün ihracatı karşılığı 160 milyon dolar elde edildiğini ifade etti.

Tarakçıoğlu, Foodex Japan Fuarı'na, 2016 yılında 78 ülke ve bölgeden toplam 3 bin 197 firma ve 76 bin 500'ün üzerinde ziyaretçinin katıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinin Japonya'ya gıda ihracatı ise 14 bin ton karşılığı 53 milyon 275 bin dolar. Türkiye'nin Japonya'ya yaptığı gıda ihracatının üçte birini Egeli ihracatçılar yapıyor. Türklere karşı müthiş sevgileri var. Bunu Türk-Japon iş birlikleri ve ortak yapım 'Ertuğrul' filmiyle de perçinledik, Japonya'da ithalatçılar ile çalışmaya başlaması zor olmakla birlikte sizden bir kez mal aldıklarında ve güvenlerini kazandığınızda sizi unutmazlar. Tek şartları var, o da kalite. Kaliteli ürünün hakkını da veriyorlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler