Gezi Parkı olayları davasında karar

Gezi Parkı olayları davasında karar

Ankara'da Gezi Parkı odaklı olaylara karıştıkları öne sürülen 26 kişinin "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından beraatine karar verildi

ANKARA (AA) - Ankara'da, Gezi Parkı odaklı gösterilere katılan ve 25 Haziran 2013'te gözaltına alınan 26 kişinin "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" iddiası ile yargılandığı davada, sanıkların bu suçlardan beraatine karar verildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Karamanoğlu, yargılamanın bittiğini, 26 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından beraat ettiğini bildirdi.

Mahkeme, sanıklardan 24'ünü, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırılık", "toplantı ve gösteri yürüyüşlerine taşla ya da silahla katılma", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından 3'er bin ile 6'şar bin lira arasında adli para cezasına çarptırdı.

Ayrıca mahkeme, 1 sanığın tüm suçlardan beraatine, 1 sanık hakkında da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Ankara'da, Gezi Parkı odaklı gösterilere katılarak, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri" ve "terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla 25 Haziran 2013'te gözaltına alınan 26 kişi ile ilgili iddianamede, sanıkların, "silahlı terör örgütüne üye olma, "terör örgütü propagandası yapmak", "görevi yaptırmamak için direnme", "mala zarar verme", "kamu malına zarar verme" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırılık" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep ediliyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :