Gezi davasında yeni gelişme: Kaldırıldı

Gezi davasında yeni gelişme: Kaldırıldı

Gezi Parkı davası kapsamında 18'er yıl hapis cezası alan ve Yargıtay'ın bozma kararının ardından tahliye edilen Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin yurtdışı çıkış yasağı kaldırıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan Gezi Parkı davası sanıkları Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin duruşmasında mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına hükmetti.

Yargıtay'ın kararıyla eylemlerinin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçu kapsamında değerlendirilmemesi üzerine adli kontrol şartı kaldırılan sanıkların avukatları duruşmada hazır bulundu. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü vekili Bayram Şahin Aydınlı'nın da katıldığı duruşmada mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak Gezi Parkı eylemlerine ilişkin görüntü kaydının bulunup bulunmadığını soracak ve sanıklar hakkında açılan başka bir soruşturma olup olmadığını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kontrol edecek.

Gezi Parkı davasının geçmişine dair hatırlatmalara göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş, diğer sanıklar ise 18'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Yargıtay'ın bozma kararıyla Yapıcı, Altınay ve Ekmekçi'nin cezaları bozulmuş ve adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyelerine karar verilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.