Genel seçimlere doğru

Genel seçimlere doğru

Bazı şair, yazar, oyuncu ve akademisyenler, 7 Haziran genel seçimleri için HDP'ye destek çağrısında bulundu

İSTANBUL (AA) - Şair, yazar, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan bir grup, 7 Haziran seçimleri için Halkların Demokrasi Partisi'ne (HDP) destek olma çağrısında bulundu.

Çağrı metni 78'liler Girişimi'nin Taksim'deki merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla okundu. Toplantıda konuşan yazar ve sosyolog Oya Baydar, Türkiye'nin tehlikelere açık, karanlık günlerden geçtiğini, yakın tarihinin de en önemli seçimlerinden birine gittiğini kaydetti.

Sadece mevcut iktidarı geriletmek için değil, yeni bir yaşam umudunu yeşertebilmek için HDP'ye destek verdiklerini söyleyen Baydar, "Eğer mevcut iktidarı geriletmek istiyorsak, barışçı bir çözüm istiyorsak, Türkiye'de demokrasinin gelişmesini istiyorsak, hepimizin kardeşçe yaşamasını ve ülkenin normale dönmesini istiyorsak oylarımızın HDP'ye gitmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Baydar'ın konuşmasının ardından hazırlanan çağrı metni Türkçe ve Kürtçe olarak okundu, 801 ismin imzasının bulunduğu çağrı metninde HDP'ye neden destek verileceği 8 madde halinde belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :