Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

"Türkiye'nin çok daha kuvvetli bir şekilde geleceğe yürümesi gerekir. Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bizi çok daha sağlıklı bir şekilde geleceğe götüreceğine inanıyorum. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin çok daha kuvvetli bir şekilde geleceğe yürümesi gerektiğini belirterek, "Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bizi çok daha sağlıklı bir şekilde geleceğe götüreceğine inanıyorum. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefinin üzerine çıkma doğrultusunda daha hızlı ilerleyebilmek için, dünyadaki ilk 10 büyük ekonomi arasına girebilmek için, bizim çok daha hızlı hareket etmemiz lazım." dedi.

Bakan Kılıç, Çengelköy'deki Mehmet Çakır Kültür Merkezinde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hayata geçmesi için çalıştıklarını ve bunun 16 Nisan'da milletin önüne getirileceğini söyledi.

Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi önerisinde özellikle önem atfettikleri konulardan birinin 18-25 yaş arasındaki gençlere seçilme hakkının verilmesi olduğunu vurguladı.

Bu yaş aralığında 8 milyon vatandaş bulunduğunu aktaran Kılıç, "Siz eğer '18-25 yaş arasındakilere temsil hakkını vermiyoruz' derseniz ya da 'ellerindeki hakkı teslim etmiyoruz' derseniz, toplumdaki 8 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Meclis'te temsiline 'hayır' diyorsunuz. Nerede kaldı parlamenter sisteme, demokratik sisteme olan saygı." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun radyo programında yaptığı açıklamalara değinen Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu neye 'hayır' dediğini bilmiyor." ifadesini kullandı.

"Siyasette başarının ölçüsü nedir?" diye soran Kılıç, "Kazandığınızda başarılısınız, sandıktan birinci çıkmazsanız, başarınızın ölçüsü açısından olumsuzdur. Sayın Kılıçdaroğlu kaç seçim kaybetti? Yedi. Hala Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı. Bu nasıl iş, nasıl çelişki? Tek adam varsa Türkiye'de, bu Sayın Kılıçdaroğlu'dur." diye konuştu.

Yeni sistemde Cumhurbaşkanının Meclis'i fesih yetkisine ilişkin kamuoyuna yanlış bilgiler verildiğini dile getiren Kılıç, konuşmasında, önceki cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanan sıkıntılardan örnekler verdi.

- "Türkiye'nin yürüyüşünü daha da hızlandıracağız"

Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde yargı için "bağımsız"ın yanına "tarafsız" ifadesinin de eklendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Rahmetli Menderes darağacına gönderilip asıldığında kim verdi kararı? Bağımsız yargı verdi değil mi? Bağımsız yargı. 80'de darbe yapan 'bir sağdan astık, bir soldan' dedi. Kararını kim aldı? Bağımsız yargı. 28 Şubat süreci. 100 binlerce memurun işine son verildi, mağdur edildi, öğrenciler okullara sokulmadı. Kim aldı kararı? Bağımsız yargı. 367 garabetini kim ortaya çıkardı? Bağımsız yargı. 'Ordu göreve' diye sokaklara çıkıp pankartlarla yürüyenlere karşı ne yaptı yargı? Alkış tuttu. Şimdi de Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bangır bangır geziyor ve hayır propagandası yapıyor. Hani sen bu ülkenin insanıydın. Ne işin var yabancı ülkenin milletvekilleriyle?"

Hollanda'nın skandal tavrına da değinen Kılıç, şunları kaydetti:

"Hollanda ne diyor? 'Türkiye'nin Bakanı kendi konsolosluğuna giremez' diyor. Sen vatandaşı bile engelleyemezsin elçiliğine girmede bırak ülkenin bakanını. Etrafını özel timle sardılar. 15 Temmuz'da FETÖ darbe yapmak istedi, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı almak istediler. Bu millet Cumhurbaşkanı ve Başbakanın arkasında kenetlendi ve onların 'sokağa çıkın' davetiyle meydanlara koştu. Biz ülke olarak bu darbecilere haddini bildirdik. Olağanüstü hali devletin içindeki bu hainleri ayıklamak için ilan ettik. Oysa Rotterdam Belediye Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Bakanı sadece konsolosluğuna gitmek istediği için olağanüstü hal ilan etti. İşin daha acısı, orada barışçıl şekilde gösteri yapan ve içinde kendi vatandaşlarının da olduğu o protestoculara atlarla, köpeklerle müdahale etti. Ne yaptı bu insanlar da olağanüstü hal ilan etti. Üstelik bu belediye başkanı göçmen kökenli. Ben buradan bir çağrı yapıyorum, Rotterdam Belediye Başkanı istifa etsin. Makamını taşıyamıyor. Onun görevi ona oy verenlerin haklarını korumak ve günlük yaşama göre düzenlemek. Bunların ciddi sorunları var. Irkçılık sarmalına girmişler, şirazeyi kaybetmişler. Seçimler Çarşamba günüydü ama siz seçimi Cumartesi günü kaybettiniz. Hollanda da artık seçime gerek kalmamıştır. Hollanda, ırkçılığın, ayrımcılığın ve yabancı düşmanlığının pençesine girmiştir. Siz Cumartesi akşamı teslim oldunuz."

Türkiye'nin çok daha kuvvetli bir şekilde geleceğe yürümesi gerektiğini aktaran Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bizi çok daha sağlıklı bir şekilde geleceğe götüreceğine inanıyorum. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefinin üzerine çıkma doğrultusunda daha hızlı ilerleyebilmek için, dünyadaki ilk 10 büyük ekonomi arasına girebilmek için, bizim çok daha hızlı hareket etmemiz lazım. Bir hükümetin kurulması bu günkü mevcut sistemde en iyi şartlarda 2-2,5 ay sürüyor.Getirmeye çalıştığımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Türkiye'nin yürüyüşünü daha da hızlandıracağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :