Gençlik iksiri ve sağlık kaynağı kemik iliğini ihmal etmeyin!

Gençlik iksiri ve sağlık kaynağı kemik iliğini ihmal etmeyin!

Kemik iliği sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlardan. Kemik iliği, kolajen bakımından çok zengindir. Kolajen ise vücudu genç tutar. nek kemiği de olur, ancak koyun veya kuzu kemik iliği kaynatılıp suyundan bol baharatlı muhteşem bir çorba yapılabilir

Kemik iliği sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlardan. Kemik iliği, kolajen bakımından çok zengindir. Kolajen ise vücudu genç tutar. İnek kemiği de olur, ancak tercihen koyun veya kuzu kemik iliği kaynatılıp suyundan bol baharatlı muhteşem bir çorba yapılabilir.

Oval haldeki kemiğin ortasındaki dokuya kemik iliği denir. Kemik iliği sadece bizde değil dünya mutfağında de kullanılır. Tadı, hafif ve tatlımsıdır, genellikle çorba olarak tüketilir.

Kemik iliğinin faydaları ise;

Vücuttaki kırmızı kan hücrelerine, beyaz kan hücrelerine ve trombisitlere dönüşen kan hücreleri içerir.

Bağırsak florasının düzenlenmesinden son derece etkindir.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. İçinde bulunan glycine, arginine ve proline aminoasitleri, antienflamatuardır. Birçok hastalığın şifacısı olur. İçerisinde bulunan mineraller bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

İçinde bulunan birçok madde eklem sağlığını korur. Glukozamin maddesi inflamasyonu azaltır ve eklem ağrılarını hafifletir. Eklemler için doğal bir ilaçtır.

Kolajen bakımından zengin olan ilikli kemik, cilt sağlığınız için de önemlidir. Vücutta kolajen miktarı ne kadar fazla olursa, yaşlanmanın etkileri o kadar uzaktır. Düzenli olarak kolajen alımı cilt elastikiyetinin ve hidrasyonun iyileşmesine yardımcı olur. Cildin antioksidan aktivitesini artırır.

Kalorisi yüksek bir hayvansal gıdadır. Protein ve B12 vitamini açısından güçlüdür.

Kemik suyunun içerisinde bulunan jelatin, bağırsak duvarını sağlamlaştırarak koruma altına alır. Bu sayede bağışıklık sistemi de güçlenmiş olur; kronik yorgunluk, tiroit, egzama gibi... Bu gibi hastalıklara yakalanmamak için kemik suyu içmek en iyi çözüm.

Daha iyi bir uyku için birebirdir. Vücudu rahatlatcı etkiye sahip olan glisin amino asidini içerir. Uyku problemi çekiyorsanız bir süre uyumadan önce bir miktar kemik suyu içmeyi deneyin. Muhakkak faydasını göreceksiniz.

Kemik suyu nasıl hazırlanır?

Kemikleri tencereye koyun ve kemiklerin üzerini geçecek kadar su ile doldurun. Kaynamaya başlayınca ocağın altını en kısık seviyeye getirin. Su kaynadığında üzerinde beyaz, gri köpükler oluşacak, bunlar mutlaka temizlenmeli. Sonra 10-12 saat kaynasın. Son bir saat kala içine istediğiniz baharat ve bitkileri ekleyin. Hazırladığınız kemik suyunu buzlukta saklayabilirsiniz.

Kaynak:Memleket

Etiketler :