"Gençlik Geleceğini Konuşuyor" çalıştayı

"Gençlik Geleceğini Konuşuyor" çalıştayı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş:- "Avrupa nüfusu yaşlanıyor ve bu en büyük sorunlarından bir tanesi. Nüfusları artmadığı gibi düşüyor. Bizde nüfusun yarıdan fazlası 30 yaşın altında. Bu muazzam bir potansiyel"

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Avrupa nüfusu yaşlanıyor ve bu en büyük sorunlarından bir tanesi. Nüfusları artmadığı gibi düşüyor. Bizde nüfusun yarıdan fazlası 30 yaşın altında. Bu muazzam bir potansiyel." dedi.

Aktaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

Bu tür çalışmaların devam edeceğini belirten Aktaş, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak biz, bu yapılan çalışmalara destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Biz bu gibi çalışmaları sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Yılın 365 gününe de yaymak istiyoruz." diye konuştu.

Çalıştayın 9 ayrı temadan oluştuğuna işaret eden Aktaş, şöyle devam etti:

"Bu çalıştayda gençlerimiz alanlarında uzman akademisyen ve bürokratların moderatörlüğünde 8 ayrı masada 9 ayrı temada komisyonlar olarak istişarelerde bulunulacak ve inşallah Bursa'mıza ve ülkemize değer katacaklar. Eğitim, spor, sanayi, ekonomi, istihdam, kültür-sanat, bilim-teknoloji, milli manevi değerler, engeller, medya iletişim, Bursa ve kentlik gibi konularında bu istişareler gerçekleştirilecek. Bizim amacımız, gençleri iyiye yöneltmek, gençlere güzellikleri göstermek ve yaşatmak."

Aktaş, gençliğin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Avrupa nüfusu yaşlanıyor ve bu en büyük sorunlarından bir tanesi. Nüfusları artmadığı gibi düşüyor. Bizde nüfusun yarıdan fazlası 30 yaşın altında. Bu muazzam bir potansiyel." ifadelerini kullandı.

Açılış töreninin ardından Aktaş, masaları gezerek gençlerle sohbet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :