Gençlerbirliği iç saha performansına güveniyor

Gençlerbirliği iç saha performansına güveniyor

- Spor Toto Süper Lig'de sahasında sadece 1 kez mağlup olan kırmızı-siyahlılarda sezon sonu hesapları, başkentte oynanacak maçlara göre yapılıyor - Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav: "Sahamızda başarılı sonuçlar alıyoruz. Kritik bir duruma girece


ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Spor Toto Süper Lig'de Ankara'da sadece 1 kez yenilen Gençlerbirliği'nde sezon sonu hesapları, başkentte oynanacak iç saha maçlarına göre yapılıyor.

Teknik direktör Ümit Özat'ın göreve başlamasının ardından Ankara 19 Mayıs Stadı'nda bu sezon hiç mağlup olmayan, sahasındaki tek yenilgisini ise 7. haftada Galatasaray'dan alan kırmızı-siyahlı ekibin, dış sahanın aksine başkentteki başarılı performansı dikkati çekiyor.

Başkent temsilcisi, başarılı Ankara istatistiğine, deplasman puanlarını da ekleyerek sezonu en iyi yerde bitirmek istiyor.

Sezon sonuna kadar sırasıyla Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Kayserispor, Adanaspor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa'yı evinde ağırlayacak kırmızı-siyahlılar, deplasmanda ise Beşiktaş, Gaziantepspor, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Bursaspor ile karşı karşıya gelecek.

Deplasmanda 12 maçta 2 galibiyet, 3 beraber ve 7 mağlubiyetle sadece 9 puan toplayan Gençlerbirliği, sahasında ise 11 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 20 puan aldı.


- Cavcav: "Sahamızda başarılı sonuçlar alıyoruz"


Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, kırmızı-siyahlı ekibin sahasında iyi oynadığını belirterek, "Kritik bir duruma gireceğimizi düşünmüyorum." dedi.

Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada kulüp, takım ve teknik ekip olarak düşme tehlikesi yaşamayı akıllarına bile getirmediklerine vurgulayarak, "Ekibimiz gayet iyi durumda. Deplasman performansımız iyi değil ama sahamızda başarılı sonuçlar alıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kırmızı-siyahlı ekibin erteleme maçı dahil 11 karşılaşma daha oynayacağına dikkati çeken Cavcav, "Bunların 6 tanesini sahamızda oynayacağız. Dışarıda ligin güçlü ve önemli ekipleriyle sahamızda ise rakiplerimiz olarak gördüğümüz takımlarla karşılaşacağız. Futbolda tabii her şey olabilir. Yukarılara da çıkabiliriz ama kritik bir duruma gireceğimizi kesinlikle düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.


- "Daha iyi günler göreceğiz"


Galatasaray maçının artık geride kaldığını, iç saha performanslarını devam ettirerek deplasmandan da puanlar getirdiklerinde kırmızı-siyahlı takımın istenilen noktalara ulaşacağını aktaran Murat Cavcav, ekibine güvendiğini belirtti.

Babası, duayen başkan İlhan Cavcav'ın hayatını kaybetmesinin ardından kırmızı-siyahlı camianın acı günler yaşadığını hatırlatan Murat Cavcav, "Bunlar kolay atlatılacak dönemler değil. Allah'a şükür takımımız, teknik ekibimiz, camia bu sorumluğu aldı. Daha iyi günler göreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin kulüp başkanı olarak İlhan Cavcav'dan sonra çıtayı yükseltmenin görevi olduğunu kaydeden Murat Cavcav, "Gençlerbirliği'ni Avrupa'da görmek hepimizin arzusu." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :