Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası

Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası

- Ordu'da düzenlenen ve 37 ilden 323 sporcunun katıldığı şampiyona başladı


ORDU (AA) - Türkiye Halter Federasyonunca düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası, Ordu'da başladı.

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya, 37 ilden 223'ü erkek ve 100'ü kadın olmak üzere toplam 323 sporcu katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilk defa Ordu'da yapılmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Şampiyonanın gençler ve 23 yaş altı olmak üzere iki kategoride düzenleneceğini aktaran Genç, "Ordu bugün tarihi günlerinden birini daha yaşıyor. 3 yıl önce federasyon başkanımız Tamer Taşpınar'ın desteğiyle Ordu'da halter sporunu başlatmıştık ve ilk defa bu yıl Türkiye şampiyonu sporcumuz çıktı ve milli takıma yetişti. Şampiyonaya katılım yüksek." dedi.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ise organizasyonun Ordu'da yapılmasından dolayı memnun olduklarını belirtti.

Bir hafta önce İtalya'dan geldiklerini anlatan Taşpınar, "Orada yıldızlar ve gençler kategorisinde Avrupa şampiyonu olduk, 51 madalya aldık. Halter, gümbür gümbür geliyor. Türkiye'deki şampiyonalarda sporcularımız kendilerini gösteriyor. Onlar arasından sporcuları seçiyoruz. Milli takım kamplarına alıyoruz ve yurt dışına götürüyoruz. Onun için Ordu'da olmaktan dolayı çok mutluyuz." diye konuştu.

Taşpınar, Ordu'dan şampiyon sporcuların çıkmaya başladığını dile getirerek, "Karadeniz Bölgesi'ni önemsiyoruz. Ordu da büyük illerimizden birisi. Buradan böyle şampiyonların çıkması bizim için çok önemli. İnşallah sayıları artar. Bu sporcularımızı el birliğiyle ülkemizi yurt dışında temsil eden sporcularımız haline getiririz." ifadelerini kullandı.

Şampiyona, pazar günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :