Gençler Muay Thai Dünya Şampiyonası'nın ardından

Gençler Muay Thai Dünya Şampiyonası'nın ardından

- Tayland'da düzenlenen şampiyonada altın madalya kazanan Kubilay Tarhan ile Yunus Turan, yurda döndü


VAN (AA) - Tayland'da düzenlenen Gençler Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Kubilay Tarhan ile Yunus Turan, yurda döndü.
Başarılı sporcuları Van Ferit Melen Havalimanı'nda sporcuların yakınları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, protokol üyeleri ve vatandaşlar karşıladı.
Muay thai antrenörü Sinan Ağlar, burada yaptığı açıklamada, başta Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ve kurum amirleri olmak üzere herkesin kendilerine inandığını söyledi. Sporcuların başarısından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Ağlar, "Tarifi anlatılamaz bir mutluluk yaşıyoruz. Şampiyonluğumuzu 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine armağan ediyoruz. Çok zor bir süreç geçirdik. İşimiz bu saatten sonra daha da zor oldu. Artık dünya arenalarında yarışıyoruz. Büyüklerimizin bizleri karşılaması bizleri çok sevindirdi." dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İnanç ise antrenör Ağlar'ın Erciş'te sporculara sıkı bir çalışma programı uyguladığını anlattı. Ağlar'ın gençleri kötü alışkanlıklardan koruma adına sporla tanıştırdığını vurgulayan İnanç, "Bu süreçte Yunus ve Kubilay kardeşimizin dünya çapındaki başarısı bizleri ayrıca mutlu etti. Bugün iki dünya şampiyonu ve antrenörlerini karşılıyoruz. İstiyoruz ki ilimiz bu tür başarı hikayeleriyle kamuoyunun önüne gelsin. Biz onun dışındaki olaylarla, şiddete eğilimli gençlikle anılmak istemiyoruz." diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek de antrenör ve sporculara birer altın hediye etti.
Tayland'da 24-31 Ağustos'ta düzenlenen Gençler Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil eden Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından 54 kiloda Kubilay Tarhan ile 71 kiloda Yunus Turan, ringdeki bütün rakiplerini yenerek şampiyon olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :