Genç sanatçılar Aydoğan ve Sağlam, Milli Reasürans'ta

Genç sanatçılar Aydoğan ve Sağlam, Milli Reasürans'ta

İSTANBUL (AA) - Genç keman sanatçısı Selen Aydoğan ile viyolonsel sanatçısı Umut Sağlam, Parlayan Yıldızlar konser serisi kapsamında müzikseverlerle...

İSTANBUL (AA) - Genç keman sanatçısı Selen Aydoğan ile viyolonsel sanatçısı Umut Sağlam, Parlayan Yıldızlar konser serisi kapsamında müzikseverlerle buluşacak.

Özel bir repertuvarı sunacak olan genç sanatçılar, İş Sanat'ın Milli Reasürans'ta düzenlediği seri kapsamında 17 Nisan'da sahne alacak.

Milli Reasürans Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek konser ücretsiz olarak dinlenebilecek.

Selen Aydoğan, 2002'de İstanbul'da dünyaya geldi. Müzik eğitimine 2008'de, Kazakistan'ın Almatı şehrinde Sergey Sergiyeviç Prokofyev Müzik Okulu'nda yarı zamanlı keman öğrencisi olarak başladı.

Kazakistan 45. Caz Müzik Festivali'nde "genç kemancılar" kategorisinde Almatı birinciliği ile Kazakistan ikinciliği derecelerini alan Aydoğan, 2016'da Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası üyeleri arasına katıldı. Aydoğan, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Dr. Çiğdem İyicil'in öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor.

Umut Sağlam da 1998'de Ankara'da doğdu. Çello eğitimine 2009'da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Tufan Tahir Tolga ile başlayan Sağlam, 2014'te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda Dilbağ Tokay ile eğitimine devam etti.

Sağlam, 2015'te Bulgaristan'da gerçekleştirilen Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması'nda ikincilik, İtalya'da yapılan Genç Virtüözler Yarışması'nda ise birincilik ödülü kazandı. Genç sanatçı, eğitimine 2016'da kabul edildiği Barenboim-Said Akademie'de Cladius Popp ile devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :