Genç MÜSİAD Konya'nın yeni başkanı Mücahit Aydın oldu

Genç MÜSİAD Konya'nın yeni başkanı Mücahit Aydın oldu

Genç MÜSİAD Konya 9. Olağan Genel Kuruluda Başkanlığa Mücahit Aydın seçildi

Konya'nın başarılı girişimcilerinin yer aldığı Genç MÜSİAD Konya Şubesi'nin 9. Olağan Genel Kurulu yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Genel Kurulda Başkan seçilen Mücahit Aydın bayrağı 8. dönem başkanı Safa Botsalı’dan devraldı.

 

Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nin 9’uncu dönemi, maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen devir teslim töreni ile başladı. 8’inci dönem Başkanı Safa Botsalı, görevi Mücahit Aydın’a devretti.

Devir teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TOBB Başkan Yardımcısı ve KTO Başkanı Selçuk Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal, MÜSİAD Konya 5’inci dönem Başkanı Aslan Korkmaz, 6’ıncı Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. Maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şubesi 8’inci dönem Başkanı Safa Botsalı, 2 yıldır sürdürdüğü faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Botsalı, “Bir sivil toplum kuruluşunun en önemli amaçlarından biri gerçekleştirdiği faydalı faaliyetleri daha fazla kişiye ulaştırmaktır. Bunun için de sağlam bir teşkilatlanma yapılanması gerekir. Bizler de, iki yıl boyunca üyelik kriterlerimizden en küçük taviz vermeden sahip olduğumuz üye sayımızı 200’e çıkardık” dedi.

Resim

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ise, “Genç MÜSİAD, bugün Türkiye’nin ve Dünyanın en büyük ve en yaygın Genç İşadamları yapılanmasıdır. MÜSİAD okulunda yetişen genç işadamları olarak herkesten daha fazla çalışmalı, burada kazandığınız tecrübelerle gençliğinizin enerjisini birleştirerek, Büyük Türkiye hedeflerimize koşmalısınız. Değişime en hızlı ayak uydurabilenlerin ayakta kalacağı zor bir dönemdeyiz. Bu zor dönemde, büyük Türkiye hedefimize ulaşma yolunda sahip olduğumuz en önemli kaynak, değerlerimizi benimsemiş genç arkadaşlarımızdır. Sizler, almış olduğunuz eğitimle, sahip olduğunuz girişimcilikle, özgüven ve gayretinizle, burada oluşturacağınız sinerji ile bu ülkenin en önemli teminatısınız. MÜSİAD olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşmamızda da en büyük desteği yine sizlerden alacağız” diye konuştu.

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal da “Genel merkezimizle birlikte, ticaretin durduğu, insanların evine kapandığı ve uzaktan çalışmaya zorlandığı 2020 yılı mart ayından bugüne, 500’e aşkın program gerçekleştirdik. Birçok üye firmamız yurt dışıyla ciddi bağlantılar kurdu, bazı ülkelere ilk ihracatlarını gerçekleştirdi. Ümit ediyorum ki bu süreci kısa sürede atlatacağız. Konya Genç MÜSİAD’ımızda bayrak değişimi gerçekleştiriyoruz. Görevi devralacak yeni başkanımızın Mücahit Aydın’a görevinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Yeni başkan görevi zirvede alacak, daha fazla üzerine çıkaracaktır” dedi.

TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, “Dünya Koronavirüs salgıyla farklı bir sürece girdi. Herkes bir şeyler söyledi. Artık dijitalleşme kaçınılmaz bir gerçek oldu. İşletmelerimizin dijital dünyaya hızlı bir şekilde dönüştürün ve bunu başarın. Dönüşüm çabalarına direnenler olacak, bunlarla da mücadele etmelisiniz. Çok çalışmalı ve başarılı olmasınız” dedi.

Resim

Genç MÜSİAD 8’inci Dönem Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise “9’uncu Dönem Başkanı Mücahit Aydın’ın devraldığı bayrağı daha da üst seviyelere taşıyacağına inanıyorum. Genç MÜSİAD, ülkemizin ve değerlerimizin geleceği için oldukça önemlidir” dedi.

Angı’nın ardından sözü alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da “MÜSİAD Konya Şubemiz, Konya’nın sosyal sermayesini ortaya çıkaran bir kurumdur. Bugün yöneticilik yapan

birçok kişiye bakarsak, mutlaka bir MÜSİAD geçmişi olduğunu görürsünüz. MÜSİAD, Konya’mız için çok ciddi katkı sağlamaktadır” ifadelerine yer verdi.

“İnovasyon ve Teknoloji Odakla İş Adamları Olacağız”

Son olarak kürsüye gelen Genç MÜSİAD Konya Şubesi 9’uncu dönem Başkanı Mücahit Aydın da “Görev istemez verilir düsturuyla hareket eden teşkilatımızda, başkanlık görevini, başarılı bir başkandan ve ekibinden devralıyorum. Ve inanıyorum ki, dualarınız ve desteklerinizle ben ve ekibim inşallah bu bayrağı bir adım öteye taşımak için gece gündüz mücadele edeceğiz. Aldığımız sorumluluğun farkındayız. Bayrağı, emaneti taşıma hassasiyetiyle omuzlarımızın üstünde taşıyacağız. Tüm bunların yanında, iş hayatındaki değişim, hibrit dönemin başlangıcındaki dijitalleşmeyle birlikte yön veren; çağı, dünyayı, dengeleri ve ekonomiyi iyi okuyan, ihracatı olmazsa olmaz olarak gören, üretim, inovasyon ve yüksek teknoloji odaklı düşünen, büyük resme odaklanmış, davaya adanmış, kim var denilince ben varım diyen iş adamları olacağız” diye konuştu.

Programda, MÜSİAD tarihinde bir il​​​​​​​k de gerçekleşti. 3 kuşak MÜSİAD üyeliği bulunan Yıldırım ailesine rozetleri takıldı. MÜSİAD Konya’nın kurucu üyelerinden Abdulmuttalip Yıldırım ve Genç MÜSİAD Konya’nın kurucu Başkanı Ulvi Yıldırım’dan sonra, üçüncü kuşak olarak Genç MÜSİAD’a üye olan Tarık Yıldırım’a rozet takıldı. Program, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son erdi.

Genç MÜSİAD 9. Dönemi Mücahit Aydın başkanlığında şu isimlerden oluştu;

Başkan Yardımcıları, Yasin Yarar, Mehmet Ali Arıcı, Mevlüt Çiller, Yönetim Kurulu üyeleri, Sefa Çınar, Abdullah Sapmaz, Mustafa Aytekin, Osman Kozan, Melih Ergin, Hakan Mete, M.Cihat Küçükdağ, Talha Batuhan Tekelioğlu, Mehmet Özen, Mücteba Çakıcı, Huzeyfe Soydemir, Numan Küçüksarıkulak, Musa Kılınç, Celaleddin Çağlar, Kemal Şensözlü, Ali Tatlısumak, Halit Furkan Sarı…

Genç MÜSİAD Konya 9. Olağan Genel Kurulu Konya protokolü, MÜSİAD Genel merkezi, şubeler ve ve üyelerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.