Genç KOMEK Yaz Okulu Kayıtları Başladı

Genç KOMEK Yaz Okulu Kayıtları Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya genelinde gerçekleştirdiği Genç KOMEK Yaz Okulu kayıtları başladı. 7-14 yaş arası çocuklara yönelik geniş kapsamlı eğitim programı, çocukların akademik ve sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Genç KOMEK’in her yaz döneminde yenilenen ve gelişen yapısıyla çocukların ilgisini çektiğini belirtti. Başkan Altay, "Bilgehanelerimiz, Lise Medeniyet Akademilerimiz ve Genç KOMEK gibi birçok eğitim birimimizle gençlerimizin eğitimine destek oluyoruz. Öğrencilerimiz Genç KOMEK Yaz Okulu’na bu yıl da ister uzaktan ister yüz yüze eğitim seçenekleriyle başvuru yapabiliyor. Verimli ve eğlenceli bir yaz geçirmek isteyen 7-14 yaş aralığındaki tüm öğrencilerimizi 25 Haziran’a kadar kayıt yaptırmaya davet ediyorum" dedi.

a1.jpg

Yüz Yüze Eğitim İmkanları

Genç KOMEK Yaz Okulu’nun yüz yüze eğitim programında; Kur’an-ı Kerim, Değerler Eğitimi, Resim, İngilizce, Arduino, Oyun Temelli Matematik, Tiyatral Etkinlik, Algoritma, Etkileşimli ve Hızlı Okuma, Akıl ve Zeka Oyunları, İp Sanatı, Kodlama, El İşi Teknikleri, Geleneksel Oyunlar, Bilgisayar Destekli Görsel Tasarım, Etamin, SketchUp, Makrome ve El Sanatları dersleri yer alıyor. Çocukların akademik ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Uzaktan Eğitim Seçenekleri

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla uzaktan eğitim seçenekleri de sunuluyor. Her yaş grubu için farklı branşlarda planlanan eğitim paketleriyle 25 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor. Genç KOMEK’in uzaktan eğitimine sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından öğrenciler de katılabiliyor. Önceki yıllarda Kanada, Fransa, İngiltere ve Mısır gibi çeşitli ülkelerden öğrenciler bu programa katılım sağladı.

a2.jpg

Öğrenciler Yarışmalarda Sürpriz Hediyeler Kazanacak

Yaz okulu boyunca öğrenciler, devamlılık, görev tamamlama ve değerler eğitimi yarışmalarında aldıkları puanlar ile sürpriz hediyeler kazanma fırsatı bulacak. Ödüller, her öğrencinin kendi yaş grubu içinde puanlanarak belirlenecek ve kazananlar komekkonya sosyal medya adresinde yayınlanan linkten öğrenilebilecek.

a3.jpg

Ders Dışı Etkinlikler

Genç KOMEK Yaz Okulu, eğitimlerin yanı sıra öğrencilere yüzme, oyun kampı, şehir oryantiringi, okçuluk, cimnastik, taekwondo ve halk oyunları gibi etkinlikler de sunuyor. Ayrıca eğitimler boyunca Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, 40 Hadis, Resim, Öykü, Fotoğraf, Sıfır Atık, Moda Tasarım, Akıl ve Zeka Oyunları gibi yarışmalar da planlandı.

Kent Ormanı ve Dutlukır’da Oyun Kampları

Beyşehir Yolu üzerindeki Kent Ormanı’nda ve Meram Dutlukır’da yaz okulu öğrencileri için oyun kampları kurulacak. Oyun kamplarında; Survivor Parkuru, Refleks, Plinko, Çarkıfelek, Basketbol Atışı, Tırmanma Duvarı, Halk Oyunu gibi oyun istasyonları çocuklarla buluşacak.

a5.jpg

Özel Genç KOMEK Kapsamında Dezavantajlı Öğrencilere Yönelik Eğitimler

Dezavantajlı öğrencilere yönelik özel eğitimler de gerçekleştiren Genç KOMEK Yaz Okulu, eğitimde fırsat eşitliğini sağlama amacıyla tasarlandı. Özel eğitim programlarına katılmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemleri Mevlana Kültür Merkezi’nde yüz yüze gerçekleşiyor.

Genç KOMEK Yaz Okulu’nda kayıtlar komek.org.tr adresinden 25 Haziran’a kadar devam edecek. 7-14 yaş arası çocuklara kaliteli ve kapsamlı bir eğitim sunarak onların kişisel ve akademik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan bu program, çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri için harika bir fırsat sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.