Genç kızın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin dava

Genç kızın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin dava

Siirt'te 19 yaşındaki Beytekin'i 22 kez bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi

SİİRT (AA) - Siirt'te 19 yaşındaki Nurhayat Beytekin'i 22 kez bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Siirt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Metin Onur Keleş (18), Muş E Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Salonda maktulün babası Derviş, annesi Naile Beytekin, yakınları ve avukatlar da hazır bulundu.

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan tanık Mustafa Bayır, olay günü bir arkadaşını evine bırakmak istediği sırada olaya şahit olduğunu öne sürdü.

Yolda yürürken arabaların arkasından gelen seslerin önce gülüşme sesi olduğunu düşündüklerini belirten Bayır, bu sesin daha sonra çığlığa dönüştüğünü söyledi.

Olayın olduğu yere doğru gittiğini anlatan Bayır, "Sanığın elinde önce bıçak olduğunu düşünmemiştim. Yumrukladığını sanmıştım. Sanığı kızın üzerinden çektiğimde elindeki bıçak düştü. Sonra sanık bıçağı yerden alarak bana doğrultarak, savurdu. Herhangi bir yaralanmam olmadı. Sanık, yerde yatan kıza doğru baktı." dedi.

Sanığa, "Yapma" dediklerini ifade eden Bayır, sanığın kendilerine küfrederek, "Siz karışmayın." dediğini ve kaçmaya başladığını ileri sürdü.

Bayır, mahkeme başkanının sorması üzerine kendisine bıçak savuran sanık Keleş'ten şikayetçi olduğunu belirtti.

- Müebbet hapis cezası istemi

Duruşmada esas hakkında mütalaasını veren savcı, maktulun sanıkla konuşmak istemediğini ve ardından olayın yaşandığını belirtti.

Savcı, sanık Keleş'in müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya ilişkin savunma yapan sanık, gözü döndüğü için bıçağı alıp, genç kızı öldürdüğünü belirtti.

Mahkeme başkanının söz hakkı verdiği anne Naile Beytekin, "Adalete güveniyorum. En ağır cezanın verilmesini istiyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Nurhayat Beytekin, 29 Nisan'da Bahçelievler Mahallesi'ndeki Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınlarında 22 kez bıçaklanarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Olayın ardından kaçan lise öğrencisi Metin Onur Keleş, polise teslim olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :