Genç iletişimcilerden 15 Temmuz şehidine belgesel

Genç iletişimcilerden 15 Temmuz şehidine belgesel

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Özel Harekat Polisi Cennet Yiğit için belgesel hazırlıyor

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara'da Özel Harekat Dairesi Başkanlığının bombalanması sonucu şehit düşen Özel Harekat Polisi Cennet Yiğit'in hayatını belgesel yapıyor.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hür Akademi Sivil Toplum Kuruluşunun desteğiyle hazırlanan "Cennetten Bir Parça" belgeselinin ilk bölümünün çekimleri sona erdi.

Belgeselde, 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve şehit Yiğit'in hayatından kesitler yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kampüs TV Koordinatör Yardımcısı ve projenin yönetmeni Olcay Oğuz, bu proje ile hem şehitlerin hayatlarını daha yakından tanıtma fırsatı bulduklarını hem de onları yad ettiklerini belirtti.

15 Temmuz gecesi hiç çekinmeden canlarını feda eden şehitlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Oğuz, şunları kaydetti:

"Şehitlerin ailelerini yalnız bırakmamamız lazım, onlar bu ülke için canlarını hiç çekinmeden feda etti. Biz de fakülte olarak şehitlerimizi yaşatmaya, ailelerinin acılarını paylaşmaya çalışıyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ hocamıza ve Hür Akademi’ye teşekkür ediyoruz."

Çekimlerde şehit Yiğit’in annesi Huriye Yiğit ve babası Yahya Kemal Yiğit ile de görüşüldüğü belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler