Genç haltercinin gözü milli formada

Genç haltercinin gözü milli formada

- Ağabeyinin antrenmanını izlemek için gittiği salonda haltere başlayan, kilosunda okullar arası Türkiye birincisi olan 17 yaşındaki Eda Nur Doğucu, milli takımda forma giymek için çalışmalarını sürdürüyor- Eda Nur Doğucu: "İnşallah Rabbim nasip ederse yu


ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Türkiye birinciliği derecesi olan genç halterci Eda Nur Doğucu, hayali olan milli formayı giyebilmek için haftanın 6 günü disiplinli bir antrenman programı uyguluyor.

Adana'da Çobanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Doğucu, 3 yıl önce halter yapan ağabeyinin antrenmanlarını merak ettiği için birlikte spor salonuna gitmeye başladı. Salondaki antrenörün dikkatini çeken Doğucu, görevlilerin yönlendirmesiyle abisinin yanında bu spora başladı.

Katıldığı Adana ve ülke geneli turnuvalarda dereceler alan Doğucu, son olarak Kütahya Simav'da yapılan Okul Sporları Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 49 kiloda Türkiye birincisi oldu.

Kulübünde kilosunda tek kadın halterci olduğu için ülke geneli kulüpler arası müsabakalara katılamayan, bu nedenle kariyerinde dereceleri zenginleştirmekte zorlanan Doğucu, ferdi müsabakalara da maddi olumsuzluklar nedeniyle güçlükle katılıyor.

Olumsuzlukların kendisini yıpratmasına izin vermeden temmuz ayında Sivas'taki Büyükler Türkiye Şampiyonası için haftanın 6 günü hazırlıklarını sürdüren Doğucu, bir gün milli forma giyme azmiyle çalışıyor.

Eda Nur Doğucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin antrenmanını izlerken başladığı sporda abisinin bazı sebeplerden dolayı bu sporu bıraktığını kendisinin ise devam ettiğini belirtti.

Ailesinin desteğini hep arkasında gördüğünü ifade eden Doğucu, "Gerek maddi gerekse manevi yönden desteklerini hiç çekmediler. Ağabeyim özellikle çok yanımdaydı. Her zaman 'Sen pes etme bir gün kazanacağına inanıyoruz.' diyerek beni motive ediyorlardı. " dedi.

Halterin ağır bir spor olmasına rağmen bir kadın olarak kendisine bir engel teşkil etmediğini belirten Doğucu, bu sporu sevdiğini, bırakmayı da düşünmediğini kaydetti.


- Kilosunda kulübündeki tek kadın halterci


Eda Nur Doğucu, kilosunda kulübünde tek kadın halterci olması nedeniyle ülke geneli kulüpler arası müsabakalara katılamadığını, bu durumun kariyerini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Doğucu, şunları söyledi:

"Ülke geneli kulüp yarışmalarına gidemiyorum. Çünkü aynı kulüpte en az aynı kiloda üç sporcu olmalı ki o kulüp şampiyonaya katılabilsin. Benim kulübümde ise kilomda tek kadın sporcuyum. Onun yerine ferdi müsabakalara gitme şansım var ancak o da maddi olarak beni zorluyor. Yarışmalara gitmemde sorunlar çıkıyor. Genelde yarışmalara bu yüzden gidemiyorum. Az madayla almış olsam da bunun sebebi yarışmalara gidemememdir."

Doğucu, tüm olumsuzluklara rağmen bu sporda üniversitelerin beden eğitimi spor meslek yüksekokulları dahil kariyer yapmak istediğini belirtti.

Günde 3 saat halter çalıştığını anlatan Doğucu, şöyle konuştu:

"Sporda kariyer yapmak istiyorum. Çünkü bu kadar emek vermişken vazgeçmek olmaz. Bayrağımızı göndere çektirene kadar durmak yok. İnşallah Rabbim nasip ederse yurt dışında uluslararası bir şampiyonada milli formayla ülkemi temsil ederim. Üniversiteyi de kazanıp ileride iyi bir antrenör olabilirim."


- "Eda, becerikli, yetenekli bir sporcu"


Antrenör Özcan Demirbağ da Eda Nur Doğucu ile bu spora başladığından beri çalıştıklarını belirtti.

Doğucu ile beraber çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Demirbağ, şunları söyledi:

"Eda Nur, becerikli, yetenekli bir sporcu. Sadece bir sıkıntımız, maddi ve manevi olarak desteğe ihtiyacımız var. En önemlisi onlar. Vitaminleri, ayakkabısı, elbisesi, antrenman malzemesi... Bunları halledebilirsek daha iyi yerlere gelecek daha hızlı bir şekilde ilerleyebilecek. "

Genç haltercinin gözü milli formada

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :