Geliştirdikleri kano ile birinci oldular

Geliştirdikleri kano ile birinci oldular

DÜ Rektörü Prof. Dr. Çakar, İstanbul'da düzenlenen yarışmaya kendi geliştirdikleri kano ile katılıp birinciliğe ulaşan öğrencileri kabul etti

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İstanbul'da düzenlenen yarışmaya kendi geliştirdikleri kano ile katılıp birinciliği kazanan öğrencileri kabul etti.

DÜ Rektörü Çakar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Amerikan İnşaat Mühendisleri Birliği ile organize edilen kano yarışmasında, gelişmiş mekanik özelliklere sahip 5 metre uzunluğunda ve 150 kilogram ağırlığında tasarladıkları beton kano ile rakiplerini geride bırakarak birinciliği elden DÜ Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan "Konuralp" takımını ağırladı.

Rektör Çakar, Çalıştay Salonu'nda ağırladığı öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Öğrencilerin yarışma öncesi ve sonrasındaki yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Çakar, öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Yarışmada büyük emek sarf eden takımı gönülden kutladığını aktaran Çakar, "Öğrencilerimiz bizi bir kere daha gururlandırdı. İstanbul'daki yarışmada DÜ'nün adını duyurarak bizi onurlandırdılar. Tebrik ediyorum, başarılarından dolayı kutluyorum. Bundan sonraki yarışmalarda da ne yapılması gerekiyorsa elimizden gelen desteği vereceğiz." deyi konuştu.

DÜ Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Yapı Malzemesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Subaşı da öğrencilerin üç aylık süre içerisinde yoğun tempoyla yarışmaya hazırlandığını söyledi.

Çalışmalar sonrasında çok özel bir tasarım ortaya konulduğunu anlatan Subaşı, şöyle konuştu:

"Bu tür akademik yarışmalar, mühendislik öğrencilerine çok büyük kazanımlar sağlıyor. Öğrencilerimiz bu süre içerisinde hem beton kano yaptılar hem de yaptıkları kano ile yarışma fırsatı buldular. Yarışma sonrasında öğrencilerimizin başarısı ile onur duyduk. Bizleri gururlandırdılar, aynı zamanda diğer arkadaşları için benzer mühendislik yarışmaları için motivasyon kaynağı oldular."

Takım kaptanı Burak Kaan Akpınar ise birincilik sonrasında mutluluk yaşadıklarını vurgulayarak, başarıları sırrının "arkadaş dayanışması" olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :