Gelibolu'da "27. Alay Komutanı Gazi Binbaşı Halis Ataksor" sergisi açıldı

Gelibolu'da "27. Alay Komutanı Gazi Binbaşı Halis Ataksor" sergisi açıldı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları sırasında 27. Alay Komutanlığı'nı yapan Gazi Binbaşı Halis Ataksor'un hatıralarından oluşan sergi, Gelibolu Yarımadası...

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları sırasında 27. Alay Komutanlığı'nı yapan Gazi Binbaşı Halis Ataksor'un hatıralarından oluşan sergi, Gelibolu Yarımadası Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde açıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen sergiye, Ataksor'un torunu Serdar Ataksor, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, alan kılavuzları, araştırmacı yazarlar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, burada yaptığı konuşmada, alanda sergilenen ve gösterilen tüm malzeme ve filmlerin, her yerde ve resmi kurumların ellerinde olan malzemeler olduğunu söyledi.
Ancak bu sergide bir farkındalık bulunduğunu anlatan Gürkan, "Bu farklılık, şehit torunu elinde olan gerçek konu anlatan malzemeleri kendisi tarafından sergilenmek üzere idaremize verilmiştir. Bunun anlamı şu, ülkemizde bir çok kişinin elinde buna benzer malzemeler var. Herkesin kendi evinde, sandığında, dolabında kendi arşivinde bu malzemelerden mevcut. Ülkemizde birçok kişinin elinde olan Çanakkale Savaşları ile ilgili verilen, bu ülkenin bu cumhuriyetin kuruluşundaki temel taşı Çanakkale Savaşının en önemli belgelerinin yer aldığı dolaplardan çıkıp bu alanda sergilenmesini teşvik etmek anlamında böyle bir sergi düzenledik" dedi.
27. Alay Komutanı Gazi Binbaşı Halis Ataksor'un torunu Serdar Halis Ataksor ise sergide özellikle Halis Bey ve diğer kahraman askerlerin hatırlatılmak istendiğini ifade ederek, "Halis beyin komutasındaki 27. Alay'ın Çanakkale Muharebeleri sırasındaki önemini vurgulamak için bu sergi açılmıştır. Serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Katılımcılar daha sonra Binbaşı Halis Bey'in kişisel eşyalarından oluşan sergiyi torunu Serdar Ataksor eşliğinde gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :