Gelenekten Geleceğe Aile Çalıştayı

Gelenekten Geleceğe Aile Çalıştayı

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Komisyon Başkanı Keşir:"Türkiye, 'şehirleşen aile' tipiyle kendi aile modelini oluşturuyor. Türkiye'deki aile tipinin adı, 'çekirdek aileler ağı'. Bu şu demek; evet evlerimizden bazı nedenlerle ayrılıyoruz ama aile bağımız

KONYA (AA) - AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, Türkiye'nin "şehirleşen aile" tipiyle kendi aile modelini oluşturduğunu belirterek, "Türkiye'deki aile tipinin adı, 'çekirdek aileler ağı'. Bu şu demek; evet evlerimizden bazı nedenlerle ayrılıyoruz ama aile bağımızı hiç koparmıyoruz." dedi.

Keşir, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun, Konya Dedeman Otel'de düzenlediği "Gelenekten Geleceğe Aile Çalıştayı"nda, aile kavramının önemine dikkati çekti.

Aile konusunun TBMM'nin de gündeminde olduğunu ifade eden Ayşe Keşir, komisyonlarının sınırlı ve süreli bir komisyon olduğunu, kamu kurum ve kuruluşları, STK'lar ile üniversitelerin ilgili araştırmalarını dinleyerek, saha araştırmaları yaptıklarını belirtti.

Keşir, çalışmalar kapsamında, Ordu, Giresun, Trabzon, Kilis, Şanlıurfa ve boşanmaların en yüksek olduğu Antalya ile Bursa'yı ziyaret ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sosyal konular, bireyleri tek tek ilgilendiren konulardır. Bu tür konularda genellemeci konuşamayız. Bazen yerel aktörler ve faktörler o kadar önem arz eder ki merkezden gördüğünüz bir sorun yerelde bambaşka bir şekilde karşınıza çıkar. Ya da merkezde yönettiğiniz bir çözüm, yerelde başka bir sorun ortaya çıkartabilir. Yerelde farklı çözümler ortaya çıkartmanız gerekebilir. Bu seyahatlerimizin amacı budur."

Ayşe Keşir, ailenin konumuna ve şekline dair en sağlıklı bilgiyi almak için de saha çalışmalarının büyük önem taşıdığını dile getirerek, "çekirdek ve geniş aile" ile alakalı bazı yanılgılar bulunduğunu bildirdi.

"Geniş ve çekirdek aile" ile ilgili bir ayrım yaptıklarını anlatan Keşir, "Muhafazakar dünya görüşü olan bizler geniş aileye çok kıymet veriyoruz. Değerlerimizin kaynağı olduğunu söylüyoruz. Ben de genişden çekirdek aileye dönmüş bir ailenin çocuğuyum. Değerler eğitimi noktasında büyük ebeveynlerin çocuk eğitiminde payı çok büyüktür ama şehirleşmeyle beraber çekirdek aileye dönüş var." diye konuştu.

- "Türkiye'deki aile tipinin adı; çekirdek aileler ağı"

Yalnızlaşma kavramının Batı Avrupa ve Kuzey Amerika için çok doğru bir tanım olabildiğine dikkati çeken Ayşe Keşir, şöyle devam etti:

"Türkiye'de, Anadolu'yu tanıyanlar ve üzerinde çalışanların söylediği bir şey var, 'Evet, Türkiye geniş aileden kopuyor ama tümü de 'çekirdek aile' değil.' Yani Türkiye, 'şehirleşen aile' tipiyle kendi aile modelini oluşturuyor. Türkiye'deki aile tipinin adı; 'çekirdek aileler ağı'. Bu şu demek; evet evlerimizden bazı nedenlerle ayrılıyoruz ama aile bağımızı hiç koparmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalıştayın açılışına, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş, STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil ve STK üyeleri ile öğrenciler katıldı.

İki gün sürecek çalıştayda, evlilik öncesi sorunlar, evlilik sürecinde aile, mutlu ailenin temel değerleri gibi konularda sunumlar yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :