Geleneksel Uluslararası Öğrenci Buluşmaları

Geleneksel Uluslararası Öğrenci Buluşmaları

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı (SADAV) tarafından düzenlenen Geleneksel Uluslararası Öğrenci Buluşmaları...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı (SADAV) tarafından düzenlenen Geleneksel Uluslararası Öğrenci Buluşmaları bayram tadında gerçekleşti.

Konya’da eğitim gören 65 ülkeden onlarca öğrenci, kardeşlik ve beraberlik duygularının vurgulandığı yemekte bir araya geldi.

Öğrenciler adına konuşan Mucibur Rahman Timur, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı'nda düzenlenen programda, kendilerine misafirperverliğini gösteren Konya halkı ve Büyükşehir Belediyesi'nin iyiliklerini asla unutmayacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu ise Konya'nın öğrencilerin yetişmesi için dünyanın en uygun şehirlerden birisi olduğunu aktardı.

İslam dünyasının son sığınağının Türkiye olduğuna işaret eden Uslu, "Burası sizin de vatanınız. O yüzden burayı kendi vatanınız gibi görün. Ülkeniz için, şehirlerimiz için birlikte projeler geliştirelim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere geleneksel Türk yemekleri ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :