Geleneksel Hıdırellez ve Fidan Dikim Şenliği

Geleneksel Hıdırellez ve Fidan Dikim Şenliği

Üsküdar'da 3 bin sebze fidesi toprakla buluşturulurken 5 bin meyve fidanı da vatandaşlara dağıtıldı

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesi'nce düzenlenen Geleneksel Hıdırellez ve Fidan Dikim Şenliği, Kuzguncuk Bostanı'nda gerçekleştirildi.

Şenliğe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaptığı konuşmada, Hıdırellez ve fide, fidan dikim şenliğinin Kuzguncuk Bostanı'nda yapılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Kuzguncuk çok özel bir yer. Dünyada Üsküdar denince akla gelen ilk yerlerden biri de Kuzguncuk'tur. Kuzguncuk'ta her coğrafyadan, her dinden, her memleketten insan var. Burası tam bir hoşgörü şehri, tam bir kardeşlik ve sevgi ikliminin buluştuğu bir yer. Bugün burada mahallenin adına uygun Hıdırellez Bayramı da sevgi ve kardeşlik bayramı. Hıdırellezin en güzel kutlanacağı yer neresi Türkiye'de? Kuzguncuk'tur" dedi.

Türkmen, "Bugün burada toprakla suyu, toprakla fideleri buluşturuyoruz. Bu fideleri bizim gencecik fidanlarımız (çocukları kastederek) dikiyor. Onlarla birlikte Kuzguncuk'ta fideleri, fidanlarla birlikte toprakla buluşturuyoruz. Bu etkinliğimiz diğer başka kitlelere de örnek olacak bir katılım ve anlayışla devam ediyor. Herkesin bu güzellikte katkısı var. Hıdırellez Bayramı da baharın, sevginin, mutluluğun müjdesidir. Kuzguncuk'tan biz aslında bu bayram dolayısıyla bu fidanlarımızla birlikte dünyaya mesaj veriyoruz. Diyoruz ki artık çocuklar ağlamasın, çocuklar yetim öksüz kalmasın, analar ağlamasın, savaş olmasın, çatışma, kan, gözyaşı olmasın, silah olmasın. Bu güzel çocuklarımıza güzel bir dünya bırakalım." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından toplam 3 bin adet salatalık, domates, biber, patlıcan ve kabak fidesi toprakla buluşturulurken, toplam 5 bin adet kiraz ve şeftali fidanı da vatandaşlara dağıtıldı.

Kuzguncuk Bostanı'ndaki şenlikte çocuklar palyaçolar eşliğinde eğlenirken, müzik grupları da mini konser verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :